"Cumhur ittifakı sandıkları patlatacak"

"Cumhur ittifakı sandıkları patlatacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Yiğitler diyarı Ankara. Sizleri selamlıyorum Ankara. 15 Temmuz Destanı'nın kahramanı Ankara'yı, ilçelerini ve mahallelerini selamlıyorum. Buradan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ve Cumhur İttifakı'na destek veren bütün kardeşlerimi selamlıyorum. Buradan ülkemizin bekasını düşünen bütün kardeşlerimi selamlıyorum. 2023'e inanmış herkesi selamlıyorum.

CUMHUR İTTİFAKI SANDIKLARI PATLATACAK

Sordum. Şu anda ne kadar insan var burada dedim. Emniyetin verdiği rakam 450 bin. Ne diyor Ankara? "Biz 31 Mart'a hazırız" diyor. İnşallah Ankara 31 Mart'ı taçlandıracak. Cumhur İttifakı, oy kaybına fırsat vermeden sandıkları patlatacak.

"31 MART'TA SAĞLAM BİR CEVAP VERECEĞİZ"

Vatanımızı parçalamak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Ezanımızı susturmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bizi ekonomimizi karıştırarak terbiye etmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Sandıklara sahip çıkacağız. 31 Mart sandıklarda hesaplaşma değil, geleceğimizi tayin etme gününe dönüşecektir. Karşımızda terör örgütleriyle ittifak yapanlara cevap vereceğiz. Dünyanın öteki ucundan bizi tehdit edenlere sağlam bir cevap vereceğiz. Öyle bir ders verin ki parmak sallayamasınlar.

"ANKARA BİR DAHA VESAYETİN GÖLGESİNE GİRMEYECEK"

Eskiden Ankara'nın 2 farklı yüzü vardı. Şehrin bir yüzü siyaseti bir yüzü Anadolu'yu temsil ederdi. Eski Ankara'da devlet ulaşılamaz bir yerdeydi. Milletine tepeden bakan bir yönetim vardı. İnşallah Ankara bir daha hiçbir zaman milletini hor hakir görenlerin boyunduruğunda bir şehir olmayacak. Ankara bir daha vesayetin gölgesiyle ufku karartılan bir şehir olmayacak. Tabi Ankara ile ilgili başka hesabı olmayanlar yok değil.

Her gün bölücü terör örgütünün bir yöneticisi onlara "Ankara'da ve İstanbul'da en büyük tokadı atacağız" diyor. Ama CHP ve diğerleri bunlara bir şey diyebiliyor mu? Diyemezler çünkü aralarında bir anlaşma var.

Bu Temelli var ya Kürt değil. Adam Kürt kardeşlerimi istismar ediyor. Hani sahte senetle iş gören var ya... CHP bunu Ankara'nın başına getirmeye çalışıyor. Ne diyor, "Yavaş HDP'nin oylarıyla seçildiğini bilecek" diyor. Ben demiyorum temeli olmayan Sezai diyor. Bunlara dersi çok büyük vermek lazım. İstanbul'da bunlara gerekli olan derdi verecek.

Türkiye'de Kürdistan var mı? Türkiye'de 7 bölge var ama Kürdistan yok. Sen orada mı yaşamak istiyorsun Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var, def ol git orada yaşa! Türkiye'yi bunlara böldürmeyeceğiz.

"ŞİMDİ SİZE BİR HİKAYE ANLATACAĞIM"

Şimdi sizlere bir hikaye anlatacağım. 100 koyunu olan celepçi bunlar için çoban tutmuş. Koyunları götüren çoban, ertesi gün bir deriyle çıka gelmiş. Ne oldu diye soran celepçiye “Yağmur yağarken gök çatladı, 72’sinin de ödü patladı, 20’sini verdim kasaba. Birini de canavar yedi, işte bu da onun derisi. Bu duruma sinirlenen celepçi, yoğurt çömleğini çobanın başından aşağı boca eder. Ağzı yüzü yoğurda batan çoban ise Allah’a şükür bu işten de yüzümün akıyla çıktım” Bunların işi böyle, her türlü yalanı söylüyorlar. Bu işten de yüzümüzün akıyla çıktık diyorlar. Üstelik milletimiz bunlara hak ettikleri cevabı sandıkta vermesine rağmen yarabbi şükür deyip yollarına devam ediyorlar.

Bunlar her türlü yalanı söylüyorlar. Üstüne bir de "Bu işten yüzümüzün akıyla çıktık diyorlar". Bu seçim milli irade yüzsüzleri için bir son olacak.

17 yılda Ankara'ya 120 katrilyon liralık yatırım yaptık. Son 17 yılda Ankara'ya 12 yeni üniversite kurduk.

Ankara'da yıkılan 19 Mayıs Stadı'nın yerine maliyeti 1,5 katrilyon lira olan 55 bin kişilik bir stadyum yapacağız.

18 yol projemizin yapımı devam ediyor. Türkiye'yi hızlı trenle biz tanıştırdık.