Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz tarihi bir kırılma noktası

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz tarihi bir kırılma noktası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'un 4. yıl dönümü dolayısıyla  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda şehit aileleri ile yemekte bir araya geldiği programda açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

15 Temmuz milli irade destanımızın 4. sene-i devriyesinde sizlerle olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Milletin evine, bu gazi mekana hepiniz hoş geldiniz. 

Şüphesiz evlat acısı yaşamak zordur. Bir anne babanın bu dünyadaki belki de en zor imtihanlarından birisi evladını kaybetmektir. Bir baba olarak biliyorum ki, ciğerparesini toprağa vermiş anneyi, bir babayı teselli mahiyetinde hiçbir söz yoktur. Şehit yakınlarımızın abideleşen metanetlerine şahit oluyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanı sıfatıyla sizlere minnettarlığımızı ifade ediyorum. Şehitlerimiz, artık bu milletin de canından birer parçadır. Özellikle yetimleri ve öksüzleri de milletimize emanettir. Milletçe bu emanetlere sahip çıkacağız. Gazilerimizi asla yalnız bırakmayacağız. 

15 Temmuz gecesi milletimiz kadını erkeği, genci yaşlısı ile 83 milyon yek vücut olarak asla unutulmayacak bir zafer kazanmıştır. FETÖ'cü hainlerin kurşunları, tankları karşısında istiklaline sahip çıkan milletimiz, devletimizi darbe girişiminden kurtarmanın yanında işgal tehdidini de bertaraf etmiştir. Atılan kurşunların tekbirler karşısında adeta eridiği o karanlık gece, şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlığı sayesinde ülkemiz için aydınlık bir yarına dönüşmüştür.  

"15 TEMMUZ TERÖRLE MÜCADELEDE BİR MİLAT OLMUŞTUR"

15 Temmuz demokrasimize güç katmanın yanı sıra ülkemizin terörle mücadelesinde de bir milat olmuştur. Sadece sınırlar içinde değil, Suriye ve Irak'ta tarihimizin en büyük operasyonlarını düzenledik. Ülkemizi güneyden kuşatma planlarını bozguna uğrattık. Doğu Akdeniz'de milletimizin ve Kıbrıs Türklerinin hakkını koruma kararlılığını açıkça ortaya koyduk. Yardım arayan eski Türkiye artık tamamen mazide kalmıştır. 15 Temmuz gecesi, 251 vatandaşımızı katleden FETÖ'cü alçaklardan da işledikleri cinayetin hesabını hukuk önünde soruyoruz. Elimizdeki tüm diplomatik, siyasi, adli kaynakları seferber ederek FETÖ'cülere dünyayı dar ediyoruz. Bugüne kadar 100'ün üzerinde firari teröristi yurt dışında inlerinde bulduk ve yargıya teslim ettik. Dünyanın farklı ülkelerinde işlettikleri fitne yuvalarının kapatılması için çok yönlü mücadelenin içindeyiz. Dost ve kardeş ülkeler, örgüte karşı aldıkları önlemleri giderek artırıyor. Son FETÖ'cü de hukuk önünde hesap verene kadar yurt içi ve dışında bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN YAKINLARI VE GAZİLERE YÖNELİK BAĞIŞ VE YARDIMLARLA İLGİLİ TARTIŞMALAR

Şehitlerimizin yakınları ve gazilerimizin refah içinde hayatlarını idame ettirmeleri bizim en başta gelen görevlerimizdendir. Sizlerin sıkıntılarına çözüm için pek çok düzenlemeyi hayata geçirdik. Bundan sonra da aynı hassasiyetle faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bir hususa dikkat etmenizi rica ediyorum. Şehitlik ve gazilik her türlü siyasi hesabın üstündedir. Her şehit, her gazi bu milletin ortak değeridir. Hiç kimsenin bu değerlerimiz arasında ayrımcılık yapmasına müsaade edemeyiz. 15 Temmuz gecesi tankların arasından kaçarak kendi belediye başkanının evine sığınanların, kendi ikballeri uğruna bunu da istismar etmeye çalıştıklarını görüyoruz. Oysa devletimiz her türlü sıkıntısında, ihtiyacında şehit yakınlarımız ve gazilerimizin yanındadır. Bağış ve kampanyalarla milletimiz şehit yakınları ve gazilerimize sahip çıkmıştır. 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerimiz için kullanılmak üzere 340 milyon civarında yardım toplanmıştır. Biz de kullanımını temin için Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı'nı kurduk. Vakfımız, birileri yıpratmaya çalışsa da destek olmak için gayret gösteriyor. Salgın döneminde şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi destek amacıyla vakfımız aylık 1000'er lira nakdi destek uygulaması başlatmıştır. Bu uygulamaya devam etmeyi ve ettirmeyi kararlaştırdık. Sizlerden şehitlik nedir bilmeyen kifayetsizlere kulak asmamanızı bilhassa rica ediyorum. Cennetle müjdelenmiş şehit ve gaziler için sağlanan imkanlar vefa göstergesidir. Yoksa bu sıfatların herhangi bir değerle mukayesesi mümkün değildir.