Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Bağdadi' açıklaması: 13 tane yakını elimizde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Bağdadi' açıklaması: 13 tane yakını elimizde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

- 10 maddelik anlaşmamızın her iki ülke adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

- Stratejik işbirliğimizin ilerletilmesi için atılacak adımlar üzerinde durduk.

- Biraz sonra Macaristan ve Türkiye'den 15 iş adamımız ile bir toplantı gerçekleştireceğiz. Birlikte ne gibi adımlar atılabileceğini, hatta 3. ülkelerde neler yapılabileceğini konuşacağız. Macaristan ile örnek bir iş birliğimiz mevcut.

- Birazdan iş adamlarımızla yapacağımız toplantının içeriğinde, savunma sanayindeki projeleri hayata geçirme konusunda kararlıyız.

- Geçtiğimiz görüşmede Gülbaba Türbesi'nin açılışını yapmıştık.

- Macaristan'ın Avrupa Birliği sürecimize verdiği desteğe müteşekkirim. AB'nin son dönem izlediği tutum yapıcı olmaktan uzaktır.

- Sayın Başbakan'a Barış Pınarı Harekatı'na verdiği destekten dolayı şükranlarımızı ilettik.

- Ülkemizde 4 milyon mülteci var. Güvenli bölge için atmak istediğimiz adım mültecilerin kendi topraklarına dönmesini sağlamaya yöneliktir.

- BM Genel Sekreteri geçen günlerde İstanbul'daydı. Kendisine verdiğim evraklar doğrultusunda bu konuda çalışma sözü verdi.

- Bazı ortakların terör liderleri ile yaptıkları görüşmeler ve dayanışmalar var. Bunlar bizi ciddi manada üzmüştür. Uluslararası bir terörle mücadele vereceksek NATO üyelerinin böyle bir görüşmeyi yapması affedilebilir değildir.

- Dünyada Türkiye kadar DEAŞ konusunda güçlü bir tepki koyan ikinci bir ülke yoktur.

- En son Bağdadi'nin ablasını eşi ile beraber yakaladık. Şu an bizde. Eşini yakaladık, bizde. En son 13 tane en yakın çevresini yakaladık, onlar da elimizde.
Biz DEAŞ ile mücadeleyi böyle veriyoruz.

-  Burada insanın huzuru ve menfaati yatmaktadır. 

- Suriye krizinde 1 milyon insan hayatını kaybetti. Bu insanlar için BM hesaplarına göre kendi bütçemizden 40 milyon dolar harcadık. 

- Bize sığınan bu insanlara her türlü desteği vermek zorundayız. Barış Pınarı Harekatı ile şu an kadar biz mücadelemizi sürdürüyoruz.

- ABD ile ardından Rusya ile mutabakat yaptık. Fakat ne ABD 120 saatlik sürede teröristleri bölgeden çıkarabildi, ne Rusya.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın açıklamalarından satır başları:

Ekonomik işbirliğimizle ilgili olarak iki ülke arasındaki hacmi 5 milyar dolara yükselteceğiz.