Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menbiç açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menbiç açıklaması

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Sahnede şov yapmanın değil icraat yapmanın, hizmet üretmenin, ülkemize ve şehirlerimize eserler kazandırmanın peşinde koştuk." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üç beş oy uğruna bölücü terör örgütünün siyasi uzantılarına yoldaşlık, yarenlik, arkadaşlık yapmadık. İcazeti Edirne'deki provokatörün kapısında nöbet tutmakta değil milletimize hizmetkar olmakta aradık." diye konuştu.

Erdoğan, Selahattin Demirtaş'ın HDP'nin cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin, şunları söyledi: "Bu parti başka aday mı bulamadı, bu kadar fakir fukara mıydı?İlla genel başkanlar oluyorsa senin genel başkanın niye aday olmadı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sizleri saygı ile selamlıyorum Samsun. Muhteşemsin Samsun. Havalimanından gelene kadar Samsun bir başkaydı bugün kabına sığmıyorsun. Samsun bizim göz bebeğimiz. Samsun bizim yoldaşımız. Biz birileri gibi sadece Samsun'u seçim zamanlarında hatırlamıyoruz. Son 4 yıl içerisinde 5 kez Samsun'a geldim. Sizlerle dertleştim.

SAMSUN'DAN YİNE REKOR BEKLİYORUZ

Samsun bizim yoldaşımız. Biz birileri gibi sadece Samsun'u seçim zamanlarında hatırlamıyoruz. Son 4 yıl içerisinde 5 kez Samsun'a geldim. Sizlerle dertleştim. Şimdi önümüzde kritik bir seçim var. Biz Samsun'dan yine rekor bekliyoruz. Samsun, 24 Haziran'da yeni bir rekore koşuyor muyuz? 24 Haziran'da mührü bir kez daha AK Parti'ye basıyor muyuz? Rabbim bu sevdayı kem gözlerden korusun. Rabbim bu güzel şehirdeki kardeşlik iklimini muhafaza eylesin.

1.300.000 KİŞİ YENİKAPI'YI DOLDURDU

Samsun dün İstanbul'u izlediniz mi? Sağanak yağış vardı ama bu yağmura rağmen dinlemediler. Bu davaya gönül veren 1.300.000 kişi Yenikapı'yı doldurdu. Kardeşlerim son 16 yılda Samsun bize nasıl sahip çıktıysa biz de Samsun'u hak ettiği yere getirmeye çalıştık.

ŞİMDİ YENİ BİR ADIM ATIYORUZ

Şehrimizi spor salonları, yüzme havuzları, kayak eğitim merkezi ile donattık mı? Bu bizim gençliğe verdiğimiz önemi gösteriyor. Şimdi yeni bir adım atıyoruz. Samsun eski stadını 102 bin karelik o alanı millet bahçesine döndürüyoruz. Talimatı TOKİ'ye verdim. Samsun yeşille zaten iç içe. Böyle bir millet bahçesi yemyeşil olacak. Samsun'u aynı zamanda sağlık merkezine döndürdük mü?

SEN DAHA BAŞLAMADAN BİTTİN

Şimdi Samsun'a bir de şehir hastanesi yakışır dedik. 900 yataklı bir şehir hastanesine de Samsun'a yapacağız. Biz yaparız, onlar konuşur. İhale süreci devam ediyor. Bakıyorsunuz muhalefet bunlardan da rahatsız. Bir de benim için utanmadan yorgun diyor, Bay Muharrem ben antrenmanlıyım. 16 yıl futbol, 40 yıl siyasette tecrübem var.

Sen daha başlamadan bittin. Niye? Senin yalandan başka sermayen yok ki. Sen iftiralara tek tek cevap vermeye değmezsin, seçime 5 gün kaldı.

SÜRESİ BİTİNCE BİZ OHAL'İ ZATEN KALDIRACAĞIZ

Neymiş OHAL'i kaldıracakmış, biz iktidara gelince OHAL'i kaldırdık. Terörle mücadele çerçevesinde süresi bitince biz OHAL'i zaten kaldıracağız. OHAL'in sanayiye, eğitime bir zararı var mı? Neden rahatsız oluyorsun? Benim dışımdaki adaylardan terörle mücadeleyle ilgili bir şey duydunuz mu? Şuan itibari ile Afrin'de 4600'ü aşkın teröristi etkisiz hale getirdik. Şuanda Kandil'e operasyonlar devam ediyor. İlk operasyonda 20 uçak kaldırdık ikinci operasyonda bunların dağ kadrosunu vurduk. Şuan biz öyle bir mücadele veriyoruz ki CHP'ye de HDP'ye de sesleniyorum. Biz şuanda milletimiz için beka mücadelesi için çalışıyoruz. Biz diyoruz ki er veya geç bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Biz icazeti milletimizden aldık.