Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistinli Liderlerle Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistinli Liderlerle Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile birer telefon görüşmesi yaptı.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, Gazze başta olmak üzere Filistin’deki son gelişmeler ele alındı. Görüşmede, bölgede adil ve kapsamlı barışın, İsrail işgalinin sona ermesi, 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin kurulmasıyla mümkün olacağı vurgulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’in Doğu Kudüs’te 2610 konut inşa etme kararı almasının yanı sıra Kudüs’te Mescid-i Aksa’da Müslümanlara yönelik saldırıları da kınadığı belirtildi. Abbas ve Meşal’in de İsrail polisinin ve Yahudi yerleşimcilerinin Mescid-i Aksa’da sebep oldukları gerginliğin ciddi bir endişe kaynağı olduğuna dikkati çektikleri öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Abbas ve Meşal ile yaptığı görüşmede, Filistinliler arası birlik konusunda da görüş teatisinde bulunuldu. Bu konudaki gelişmeleri memnuniyetle karşılayan Erdoğan’ın, Türkiye olarak Filistinlilerin ulusal birlik hükümetini önümüzdeki süreçte de destekleyeceklerini vurguladığı kaydedildi.