Cumhurbaşkanı Erdoğan gözyaşlarına boğuldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan gözyaşlarına boğuldu!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini anma programı başladı.

Gölbaşı'nda şehit olan ikiz polisler Ahmet ve Mehmet Oruç'un babasının konuşması esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan gözyaşlarına boğuldu.

"En büyük asker bizim asker"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da törende bir konuşma yaptı. Akar'ın konuşması öncesi salondakiler, "En büyük asker bizim asker" sloganı attı.

Akar, darbecilerin layık oldukları en ağır cezayı alacaklarını söyledi. TSK'nın kahraman ve fedakar mensuplarının her zamankinden daha güçlü olduğunu ve milletinin emrinde olduğunu vurgulayan Akar, "Şehitlerimizin ruhlarının şad olması için Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

BİNALİ YILDIRIM TÖRENDE KONUŞTU

Başbakan Binali Yıldırım Beştepe'de 15 Temmuz şehitlerini anma töreninde, "Artık yeni bir dönemdeyiz, bu dönemde memleketin sahibi millettir" dedi.

Başbakanın konuşmasından satır başları şöyle:

"15 Temmuz gecesi Türkiye'nin birlik ve beraberliğini korumak için can veren kan veren şehitlerimizin bizlere emanetisiniz.

O karanlık geceyi milletimiz aydınlattı. Vatanımızı alçak darbeye karşıbirlikte savunduk, birlikte kurtardık. 

15 Temmuz'u unutmayacağız, asla unutturmayacağız. Dünyanın da ismini bildiği Ömer Halis Demir düşmana ilk kurşunu sıkan kahraman askerimizdir. Biz öyle bir milletiz ki bir ölür bin diriliriz.

Şehitlerimize layık olmak için Türkiye ve dünyada koşacağız, koşturacağız. Artık yeni bir dönemdeyiz, bu dönemde memleketin sahibi millettir.

Türkiye'yi ele geçirme hayali ile yanıp tutuşanlar, yarın kendi günahlerı ile kavrulacaklar. Hukuktan taviz vermeden bu meselenin üstünden geleceğiz.

15 Temmuz karanlığın aydınlığa döndüğü dönemdir."

"ÇOK DERSLER ALDIĞIMIZ BİR GECEYDİ"

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'da 15 Temmuz şehitleri anma programında konuştu.

Kahraman konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"15 Temmuz karanlık bir geceydi. Fakat birçok aydınlanmanın önünü açtı. Çok dersler aldığımız bir geceydi. Milli birlik ve beraberliğimizin sağlamlığı, halkımızın demokrasiyi özümsemesi darbenin önünü kapattı."