Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedef 50 milyon turist"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedef 50 milyon turist"

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin 26. Genel Kurulu'nun ülkemize, özellikle de sizlere hayırlar getirmesini diliyorum. İhracatın şampiyonları olarak ödül alan, alacak olan firmalarımızı da tebrik ediyorum.

Dün Asya Güvenlik ve Ekonomik İş Birliği Toplantısı için Tacikistan'daydık. Orada 30'u aşkın ülke hep birlikteydik. Nitekim bunların içerisinde tüm Cumhurbaşkanları ile tek tek görüşmeler yaptık ve ülkemizle ülkeleri arasındaki iş birliğimizi daha nasıl geliştiririz bunları onlarla görüşerek karar altına aldık ve süreci de ilgili Bakan arkadaşlarımızla birlikte başlatmış olduk.

"200 MİLYAR DOLAR SINIRI GEÇMELİYİZ"

2018 ihracatını 1 68 milyar dolarla kapattık. Bu yıl mayıs ayı itibarıyla 171,4 milyar dolara çıktı. Bir an önce 200 milyar sınırını geçmeliyiz.

"TURİZMDE ÇOK GÜZEL HABERLER ALIYORUZ"

Döviz kurundaki yükseliş ihracatcılarımız için çok büyük imkanlar getiriyor. İthalatın pahalı olması nedeniyle pek çok ürün içeride üretiliyor. Turizmde bu yıl da 50 milyon turist hedefimizi yakalayacağımızı işaret eden çok güzel haberler alıyoruz. 2023'te hedef 70 milyon turist, 70 milyar dolar turizm geliri olacak.

"AB İLE SİYASİ İLİŞKİLERİMİZ DALGALI OLSA DA..."

Atacağımız adımları serbest piyasa kuralları içinde yürütmeliyiz. AB ile siyasi ilişkilerimiz dalgalı olsa da ekonomi boyutunu sağlam tutmalıyız.

İŞ DÜNYASINA ÖNEMLİ ÇAĞRI

Rızkın 10'da dokuzu ticarettedir. Ticarette başarının 10'da 9'u da cesarettir. Tüm girişimcilerimize, sanayicilerimize, iş insanlarımıza sesleniyorum; Ülkenize güvenin. Devletinize güvenin. Geleceğinize güvenin. Elinizdeki imkanları yatırıma, ihracata yöneltin. Biz size güveniyoruz. Sizin de bize güvenmenizi istiyoruz. Böylece hem kendiniz kazanın hem de evlatlarınızın hayallerinin inşasına katkıda bulunun.