Cumhurbaşkanı Erdoğan: İdlib'e harekat var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İdlib'e harekat var!

AK Parti'nin Afyonkarahisar'daki kampında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'deki son duruma ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, "Fırat Kalkanı Harekatı'yla kendimize bölgemizde açtığımız alanı şimdi İdbil'in güvenliğini sağlamaya yönelik yeni bir adımla daha ileriye taşımanın gayreti içindeyiz. İşte bugün örneğin İdbil'de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek" dedi.

Erdoğan, "Halep'ten kaçmak suretiyle İdlib'e gelen kardeşlerimize, ne olursa olsun, 'İster ölün ister kalın' diyemeyiz. Onlara biz elimizi uzatmak durumundayız. Şu anda da bu adım atıldı, devam ediyor. Suriye sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşturulmasına da asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu. 

Play Video

"ADI AÇIKLANIR"

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Fırat kalkanı bitti. Bunun da adı açıklanır. Şu anda Özgür Suriye Ordusu yürütüyor. Henüz askerimiz orada değil" dedi.

Erdoğan, şunları söyledi: "Özgür Suriye Ordusu'nun yürüttüğü bir operasyon. Ama bu, Türkiye - Rusya beraber yapacağımız, yapmakta olduğumuz daha önce de söylediğimiz gibi... İdlib'in içinin bizim tarafımızdan korunması, sınırın dış tarafı da Rusya tarafından korunmasının sağlandığı bir bölge. Çünkü orada yaşayan insanların güvenliği noktasında böyle bir adımı attık. Rejimle münasebetler Rusya'nın yürüttüğü bir süreç. Diğer noktada da Türkiye olarak biz tedbirlerimizi aldık. Alıyoruz. (Türkiye'ye olası göç sorusuna) Her türlü hazırlıklarımız, her türlü tedbirimiz mevcut."