Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'la kapsamlı işbirliklerine sahibiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'la kapsamlı işbirliklerine sahibiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan ''İran'la geniş bir alanda kapsamlı işbirliklerine sahibiz. Hedefimiz ikili ekonomik ilişkilerimizi siyasi ilişkilerimizle aynı seviyeye çıkarmaktır'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü'nde Türkiye-İran İş Forumu'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ruhani'nin ziyaretinin Tercihli Ticaret Anlaşması'nın genişletilmesi müzakerelerinde bir dönüm noktası teşkil edeceğini bildirdi.

Erdoğan açıklamalarından satır başları şöyle:

''İran'la geniş bir alanda kapsamlı işbirliklerine sahibiz. Hedefimiz ikili ekonomik ilişkilerimizi siyasi ilişkilerimizle aynı seviyeye çıkarmaktır.

Tercihli Ticaret Anlaşması'nın genişletilmesine ilişkin müzakereleri önemli görüyorum. Ruhani'nin ziyareti Tercihli Ticaret Anlaşması'nın genişletilmesine ilişkin müzakerelerde bir dönüm noktasıdır.

Amerika'nın İran'a yaptırım kararının, bizi hedeflerimize ulaşmaktan alıkoymasını engellemek mecburiyetindeyiz. Yaptırımlara karşı çıktığımızı her fırsatta açıkça ifade ediyorum. Tek taraflı olarak atılan bu adımın güven ortamına zarar vereceğini de her fırsatta muhattaplarımıza söylüyoruz.

Rusya, Ankara, Tahran'ın ardından şimdi dördüncü zirveyle yolculuğumuza devam edeceğiz. Çünkü bölgenin güvenliğini sağlamamız gerekiyor."