Cumhurbaşkanı Erdoğan meydanlara seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan meydanlara seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da Mevlana Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutulan binlerce kişiye canlı yayınla bağlanıp seslendi. Erdoğan, olağanüstü halin sıkıyönetim olmadığını belirterek, ”Şimdi bir çok spekülasyonlar başlayabilir. Olağanüstü hal, sıkıyönetim değildir. Sadece demokrasinin daha iyi işleyebilmesi için özellikle bu terör örgütü mensuplarının Fetullahçı terör örgütü mensuplarının hangi terör örgütü mensubu olursa olsun bunları kamudan temizlemek suretiyle devletimizi güçlü ellere teslim etme hareketidir" dedi.

Geçen 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişiminin ardından Konya’da binlerce kişi her akşam Mevlana Müzesi yanındaki Mevlana Meydanı’nda toplanıp demokrasi nöbeti tutuyor. Bugün aynı meydanda demokrasi nöbeti tutan binlerce kişiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden canlı yayınla bağlanıp seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında darbe girişimine değinerek Fetullahçı Terör Örgütü’nün bu milletin kendi parasıyla aldığı tankla, uçakla helikopterle, bu milletin evlatlarını vurmaya çalıştığını belirtti.

Erdoğan, ”Bizim birliğimizi, bizim bütünlüğümüzü, bizim beraberliğimiz, bizim kardeşliğimizi ne Feto nede onun haşaşileri asla parçalayamayacak" dedi.

FETULLAH GÜLEN’E ÇAĞRI

Fetullah Gülen’e de seslenen Erdoğan, şunları söyledi:

”Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka bir devletimiz yok. Neymiş o ya paralel devlet. Bu oyunlara biz gelmeyiz. Paraleli, maraleli olmaz. Buradan Pensilvanya’daki zat’a ve onun uşaklarına sesleniyorum. Eğer dürüstseniz, eğer hukuktan yanaysanız buyrun vatandaşı olduğunuz Türkiye’ye gelin. Gelemiyorsanız, demek ki ihanet içindesiniz.”

"OHAL, SIKIYÖNETİM DEĞİLDİR"

Erdoğan, konuşmasında olağanüstü hal ilan edilmesine de değindi. Olağanüstü halin sıkı yönetim olmadığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

”Şimdi bir çok spekülasyonlar başlayabilir. Olağanüstü hal, sıkıyönetim değildir. Sadece demokrasinin daha iyi işleyebilmesi için özellikle bu terör örgütü mensuplarının Fetullahçı terör örgütü mensuplarının hangi terör örgütü mensubu olursa olsun bunları kamudan temizlemek suretiyle devletimizi güçlü ellere teslim etme hareketidir. Olağanüstü hal kanunu, valilerin yönetiminin çok daha güçlendirilmesi sürecidir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz yine valilerimizin, illerde emrinde olacak ve onlarla çalışmasını sürdürecektir.”

TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKTE KISITLAMA SÖZ KONUSU DEĞİL

Erdoğan, ”Olağanüstü hal sürecinde temel hak ve özgürlüklerde asla kısıtlama söz konusu değildir. Böyle bir şey yoktur. Bunun garantörleri biziz. Halkım çok daha huzurlu olacak. çok dana güvenlikte olacak ve aydınlık yarınlara emin adımlarla yürüyecektir" dedi.

"YALANLARA ASLA İNANMAYIN"

Erdoğan, ”Bir çok spekülasyonlar yapanlar çıkabilir. Sakın bu oyuna gelmeyin. Şu anda 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmiştir. Bu asla vatandaşlarımın ekonomik faaliyetlerine yönelik bir adım değildir. Bunlarda rahat olun. Uydurulan yalanlara asla inanmayın" diye konuştu. Olağanüstü hal ile ilgili hükümet yetkililerin zaman zaman gerekli açıklamayı yapacağını ifade eden Erdoğan, Konya halkına, ikinci bir emre kadar da meydanlardan çekilmemeleri konusunda uyarıda bulundu.