Cumhurbaşkanı'ndan 29 Ekim açıklaması

Cumhurbaşkanı'ndan 29 Ekim açıklaması
Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Cumhurbaşkanının milletle buluşmasından rahatsız oluyorlar. Burada onları üzecek bir haber daha vereyim. Biliyorsunuz, Perşembe günü 29 Ekim. Ülkemizde cumhuriyet bayramı bugüne kadar genellikle cumhurun yer almadığı, kuru devlet törenleri şeklinde cereyan etmiştir. Biz, 28 Ekim günü öğle vakti, yine burada sadece ve sadece 81 vilayetimizden cumhurun, yani milletimizin katılacağı bir resepsiyon veriyoruz.

81 ilden herhangi bir unvanı olmayan 10'ar vatandaşımızı burada ağırlayacağız. Böylece Cumhuriyet bayramını milletle, milletin evinde kutlayacağız. 29 Ekim'de de değişiklikler yaptık. Artık Cumhuriyet bayramlarının kendisi de milletimizle bütünleşmiş, milletimizin geçmişini, bugününü ve geleceğini yansıtan biçimde bir ruha kavuşacaktır. Ülkemizin yedi bölgesinde, öğle namazını müteakip, şahsım adına, Cumhurbaşkanlığı makamı adına aşure dağıtımı yapılıyor. Cumhurbaşkanlığı her vesileyle cumhurla bir arada olmaya devam ediyor, devam edecek.

İstiyorlar ki Tayyip Erdoğan karışmasın. Tayyip Erdoğan kendi işini yapıyor, siz de kendi işinizi yapın. Bildiri yayınlayıp ülkelerini Batı'ya şikayet edenler de bunu istiyor. Onlar Aydın değil, karanlık. Hadi dışarıdakileri anladık da, içerideki mankurtların durumu bizi gerçekten üzüyor. Bu ülkenin ekmeğini yediği halde iradelerini ve imkanlarını başka ellere teslim edenler hakikaten acınacak bir durumdadır.

Biz bu yola makam için çıkmadık. Bizim davamız halka Hakka hizmet içindir.

Ne diyor Pir Sultan Abdal:
Koyun beni hak aşkına yanayım Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan Yolumdan dönüp mahrum mu kalayım Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan.

HASTANEYİ NE HALE GETİRDİLER

Daha dün Hakkari Şemdinli'de hastaneyi ne hale getirdiler gördünüz. Selahaddin Eyyübi Havalimanı yaptık. Gidip orayı taradılar.
Bir taraftan barış diyeceksin, bir taraftan sırtını terör örgütüne dayayacaksın. Milletime diyorum: Bu sırtını terör örgütüne dayayanlara dersini 1 Kasım'da vermeyeceksiniz de ne zaman vereceksiniz?

Hakkari'de ben aynı gün iki tane hastane açılışı yaptım. Terör örgütü ve partisi insanları tehdit etti. Siz barıştan kan anlıyorsunuz kan.
Türkiye'nin yeniden güven ve istikrara kavuşması için çok çalışmamız gerekiyor burada 50 bin muhtara büyük iş düşüyor.

ÖZÜR DİLİYORUZ DİYOR, İŞ İŞTEN GEÇTİ

Eski İngiltere Başbakanı çıkıp Irak'taki hadiseden dolayı özür diliyoruz diyor. İş işten geçti. Bak Irak ayağa kalkamıyor.
Suriye'de 370 bin kişi öldürüldü. Biz 2.5 milyon mülteciyi ağırlıyoruz. Bize de "Çok başarılısınız" diyorlar. Size yardım edelim diyorlar hani neredesiniz.
Biz ensar kültürünü de muhacir kültürünü de biliriz. Biz ayrım yapmadık. Aşlarımızı onlarla paylaştık. Dünyada bunun örneği yok.

Bize bir faydaları yok ama komşuya 400 milyar Avro veriyorlar.

Bunu bile eleştiren siyasiler ve karanlık aydınlar var. Ne yapacaktık? Batı gibi bunları izleyecek miydik? Ölümlerini mi bekleyeceğiz?
Amaçları Türkiye'yi de karıştırmak. Abdülhamid Han'a da önce diktatör dediler ardından hal ettiler. Menderes'i böyle astılar, Özal'a da böyle neler yaptılar.

Paralel yapıdakiler bakın görüyorsunuz terör örgütü PKK'yla nasıl işbirliği içindeler.

Herkes terör karşısındaki tutumuyla ilgili hesabını verecektir.

Türkiye'nin yaşadığı sorun etnik ve mezhepsel değildir. Bu bir terör sorunudur. Burada en büyük sıkıntıyı Kürt kardeşlerim çekiyor.
Onların da bu terör örgütüne karşı çıkmaları lazım. Öleceksek bir kere ölelim adam gibi ölelim.

Bunlara destek veren yok mu? Maalesef var. Bundan sonra terör karşısında kararlı tutumumuz devam edecektir.