Cumhurbaşkanı'na siyah başörtüsü

Cumhurbaşkanı'na siyah başörtüsü

AFAD'da konuşma yapan Erdoğan, Özgecan Aslan'ın ailesine sabır dilediğini söyleyerek, "Bugün gönderdikleri siyah başörtülerini ve mesajı aldım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium'da, AFAD'ın 22 lojistik merkezinin açılış töreninde konuşma yaptı.

Konuşmasında Mersin'de vahşice katledilen Özgecan Aslan'a Allah'tan rahmet, ailesine ise başsağlığı dilediğini söyleyen Erdoğan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

"SİYAH BAŞÖRTÜSÜ MESAJINI ALDIM"

"Özgecanımız'ın katilleri hemen yakalandı. Ama yeter mi? Hayır. Bunlara en üst seviyeden ceza verilmesi gerekir. Anne ve babanın tavrına hayran oldum. Verdikleri mesajlar tüm insanlık içindi. Bugün gönderdikleri siyah başörtülerini de aldım, inşallah o mesaj beyaz başörtüleriyle devam eder. Dilerim terör estirenler de bundan nasibini alırlar. Barış sürecinde huzuru arıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

22 MERKEZİN AÇILIŞINI YAPIYORUZ

"AFAD çatısı altında tüm kriz masalarını birleştirdik. Bunun neticesini de Van depreminde bunun faydasını gördük. AFAD'ın 22 lojistik merkezinin açılışını yapıyoruz.

1999 depreminde enkazın altında kalan bir devletten tüm dünyaya yardım eden bir yapıya kavuştuk.

DÜN 400 MUHTARLA BİRLİKTEYDİK

Türkiye'nin artık hem ülke hem dünyanın herhangi bir yerindeki kriz durumunda harekete geçebilecek sistemi var.

Dün muhtarlarımızla birlikteydik. 400'e yakın muhtarla beraberdik.

TÜRKİYE'DEN GİDENLER TÜRKİYE'YE GERİ DÖNÜYOR

Doktorun verdiği reçetedeki ilacı bulamayan bir ülkeydik. Ama şimdi istediğin eczaneden gidip istediği ilacı alabilen bir Türkiye'ye geldik. Türkiye'den gidenler şimdi Türkiye'ye dönüyor.

VATANDAŞIMIN ABD'DE YAŞAYAN İNSANDAN NE FARKI VAR


Benim vatandaşımın ABD'de yaşayan insandan ne farkı var? Şimdi oralardan da geri dönüş başladı. 2023 hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Daha çok çalışıyoruz, daha çok çalışıp üreteceğiz.

GELEN ÇOCUKLARIMIZA HOŞGELDİNİZ DİYORUM

Bugün Mardin'den, Suruç'tan, Islahiye'den gelen Suriyeli çocuklarımız var. Onlara bir kez daha hoşgeldiniz diyorum.

Biz, Ensar bilincine sahip bir milletiz. Ülkemize gelen her kardeşimizi muhacir olarak görür, muhabbetle karşılarız.

Şu an Avrupa'da 130 bin, burada 2 milyon Suriyeli mülteci yaşıyor. Hani insan hakları, AB müktesebatı? Neredesiniz?

Siz bakmayın Suriyeli, ıraklı kardeşlerimize kucak açmamızı ihanet olarak bakanlara. Başbakan olacağında bu kardeşlerimizi ülkelerine göndereceklere. Bunlar Ensarı bilmezler. Bilmedikleri için de asla Başbakan olamazlar.

TÜM MAZLUMLARIN SESİNİ DUYURACAĞIZ

Tüm mazlumların sesini dünyaya duyuracağız. İşte Amerika'da 2 kardeş 1 enişte aynı evin içinde islam karşıtları tarafından öldürüldü. Biz sessiz kalamayız. Dedik ki ne zaman sesiniz çıkacak? Bunlar sizin ülkenizin vatandaşı değil mi? Bu işin faalini bulmayacak mısınız? dedik. 3 saat sonra ses çıktı.

ÇÖZÜM SÜRECİ ÇOK ÖNEMLİ

Sokaklara çıkıp da Özgecan'ı istismar edenler önce kendilerine bir baksınlar, Özgecan'ın annesi ve babasını örnek alsınlar. Terör estirerek savunmasız insanları öldürmenin bu ülkede cinayet olduğunu anlasınlar. Onun için çözüm süreci dediğimiz olay çok önemli.

BATI'DA ÖLEN DE 1 CAN BURADA ÖLEN DE..


Özgecan'a rahmet ailesine sabırlar diliyorum. Bugün gönderdikleri siyah başörtülerini de aldım, inşallah o mesaj beyaz başörtüleriyle devam eder.

Batı'da ölen de 1 can, burada ölen de 1 can. Paris'te ölen 12 kişi için dünyayı ayağa kaldıranların Suriye'de ölen 350 bin kişiyi görmezden gelmesi insani değildir."