Cumhurbaşkanlığı için yapılan son anket

Cumhurbaşkanlığı için yapılan son anket

10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için yapılan son ankette, AK Partililerin Erdoğan'a büyük desteği görülürken çatı adayı olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu'na en büyük destek MHP'li seçmenlerden geldi.

MAK Araştırma Şirketi, 30 büyükşehir ve 22 il genelinde Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için anket yaptı. Ankette 8640 kişiyle yüz yüze görüşüldü.

Ankete katılanlardan 3888 kişi kendini Ak Parti'ye, 2506 kişi CHP'ye, 1206 kişi MHP'ye, 605 kişi de BDP'ye yakın olduğunu belirtti. 154 kişi ise bu konuda görüş bildirmedi.

AK PARTİLİLERDEN ERDOĞAN'A TAM DESTEK

Ak Parti'ye yakın olduğunu belirten 3888 kişiden, 3733'ü aday olması halinde Erdoğan'ı destekleyeceklerini dile getirdi. Bu sonuç AK Partililerin %96'sının Erdoğan'ı desteklediğini gösteriyor.

CHP'Lİ SEÇMEN İHSANOĞLU'NU DESTEKLEYECEK Mİ

CHP'li olduğunu belirten seçmenlerin yüzde 62'si Ekmeleddin İhsanoğlu'na, yüzde 2'si Erdoğan'a, yüzde 8'i ise Selahattin Demirtaş'ı destekleyeceklerini belirtti. Yüzde 30'u ise oy kullanmayacaklarını söyledi.

MHP'NİN ÇOĞUNLUĞU "İHSANOĞLU" DEDİ

8640 kişiden MHP'yi desteklediğini açıklayan 1296 kişinin yüzde 71'i, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı. Demirtaş'a hiç destek vermeyen MHP'lilerin yüzde 11'i ise Erdoğan'ı destekleyeceklerini ifade etti.

BDP'LİLER "DEMİRTAŞ" DEDİ

Adaylığı henüz açıklanmayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a partililerinden büyük destek geldi. BDP'ye yakın olduğunu söyleyen vatandaşların yüzde 86'sı aday olması halinde Demirtaş'a destek olacağını belirtirken ankete katılan vatandaşların yüzde 8'i de Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladı.

PARTİSİNİ SÖYLEMEYENLER ERDOĞAN'I DESTEKLEDİ

Ankete katılan 345 kişi 4 parti dışanda bir parti ifade etti ya da partisini belirtmedi. Bu 345 kişinin yüzde 46'sı Erdoğan'ı destekleyeceğini söylerken yüzde 21'i de çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kazanmasını istediğini ifade etti.

ERDOĞAN TOPLAMDA ÖNDE

Sonuç olarak 8640 kişiyle yapılan bu ankette seçmenlerin yüzde 47'si Erdoğan, yüzde 29.2'si İhsanoğlu, yüzde 8'i ise Demirtaş dedi.