Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ismi değişiyor

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ismi değişiyor
Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fuat Keyman, “Saray’la ilgili bilgi verildi. Kültür Sarayı’nda, 4 milyon kitabın olacağı halka açık kütüphane ve cami olacak. Tüm bu inşaatlar bitince buranın isminin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olabileceği söylendi. Cumhurbaşkanı böyle ifade etti” dedi.

Sözlerine şöyle devam eden Keyman “Türkiye’nin gücünü gösteren onuru ve halkla bütünleşmiş bir alçakgönüllük olarak görüyor bu binayı. Türkiye’nin dünyadaki gücünün göstergesi olarak görüyor. Erdoğan, Türkiye’de 50 bin muhtar olduğunu söyledi. Onlarla sürekli toplanılacağını söyledi.”

"Çözüm konuşulmadı"

Keyman, görüşmede çözüm sürecinden söz edilmediğini vurgulayarak, “Söylediği şey, Müslüman dünya üzerinde bir oyun oynanıyor. Fransa bunun bir göstergesiydi. Bu olay ‘Geliyorum’ diyordu. ‘Bu olay, Türkiye’de de oynamak isteniyor’ dedi. IŞİD’i Müslüman dünya üzerindeki oyunun parçası olarak görüyor. İstanbul’da Dolmabahçe, Sultanahmet, sınırdaki olaylardan çok rahatsız olduğunu söyledi. Fransa ve Türkiye’deki olayların ilişkili olduğunu söyledi. Avrupa’da camilere karşı eşzamanlı yapılan saldırılar konuşuldu” diye konuştu.

"Üçlü kompleks külliye olacak"

Konuklar arasında yer alan Prof. Dr. Erol Göka ise Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın değil; cami, kütüphane ve çok amaçlı salonun bulunduğu bölümün “külliye” olarak isimlendirileceğini söyledi.

Göka, “Bize bu üç yapının olduğu alanı gezdirdiler. Bu üçlünün külliye olarak anılacağını anladım ve doğru da anladığımı düşünüyorum” dedi.