Cumhurbaşkanlığı'nın yeni sözcüsü İbrahim Kalın oldu

Cumhurbaşkanlığı'nın yeni sözcüsü İbrahim Kalın oldu

 Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığındaki yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde sözcü belirlediğini ve görevin Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın'a tevdi edildiğini kaydetti.

Lütfullah Göktaş, şu ifadeleri kullandı: "Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi İbrahim Kalın, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından sözcü olarak görevlendirildi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Sayın Cumhurbaşkanımız adına açıklama yapabileceği gibi gerekli hallerde, gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunabilecek. Sözcülük görevinin ihdası kamuoyuyla daha sağlıklı bir iletişim açısından da önemli bir adım."

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Görev Yetki ve Sorumlulukları Yönetmeliği'nde, daha önce "Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü" şeklinde bir görev yer almıyordu.

Yeni uygulamanın, Cumhurbaşkanlığı makamının, gündeme ilişkin açıklama ve değerlendirmeler için gelecek süreçte Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü mekanizmasını kullanabileceği anlamına geldiği ifade edildi.