Dağ yöresinde şenlik heyecanı!

Dağ yöresinde şenlik heyecanı!

Bursa'da Orhaneli Karagöz Festivali ve Büyükorhan Görecik Yaylası Şenlikleri’nin tarihleri belli oldu. Şenliklere bu yıl sürpriz sanatçıların katılacağı öğrenildi.
30-31 Mayıs tarihlerinde yapılacak Büyükorhan Görecik Yaylası Şenlikleri ile 13-14 Haziran tarihlerinde yapılacak Orhaneli Yörük-Türkmen Şenliği ve Orhaneli Karagöz Festivali renkli görüntülere sahne olacak. Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, şenliklerin dağ yöresinin tanıtımında önemli rol oynadığını belirterek, “Bu sene 13-14 Haziran’da Orhaneli Kültür Karagöz Festivalimiz var. Bunu üç ay önceden meclis kararıyla da belirlemiştik. Son günlerde günü belli değil gibi dedikodularda çıkmış olsa da meclis üyesi arkadaşlar bu konuda halkımızı bilgilendirmişler. Bu sene 13- 14 Haziran’da festival yapacağız” dedi.

ORHANELİ’DE İKİ ŞENLİK BİR ARADA
Festivalin ilk gününde aynı zamanda Yörük Türkmen Şenliği de yapıldığının altını çizen Tatlıoğlu, “Geçen sene başlattığımız festivalin ayrı bir boyutu var. Aynı zamanda Yörük Türkmen Şenliği yapıyoruz. Festivalin birinci günü eski adetlerimizi görüyor, canlandırıyoruz. Sanatçılarımızın da sahne alacağı festivalimizin özelliği, 45- 50 bin kişi bir gelir, ama hiç kimsenin canı sıkılmadan, kavga, gürültü olmadan, hırsızlık olmadan dolu dolu o günü yaşar” dedi.

BÜYÜKORHAN ŞENLİKLERİ SEÇİMLERDEN ÖNCE YAPILACAK
Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş ise, geçen yıl Soma'da maden faciası sebebiyle yapılamayan Büyükorhan Görecik Yaylası Şenlikleri’nin bu yıl yapılacağını belirterek, “Büyükorhan’ın ihtiyacı olarak geçen sene yapamadığımız şenlikler, bu sene 7 Haziran tarihine denk geldi. Aynı tarihte genel seçimler olduğu için 30- 31 Mayıs tarihinde yapacağız. Büyükorhan’da geçen sene şenlikleri Soma şehitlerinden dolayı yapamamamız biraz değişik yorumlandı. Bu yıl şenliklerimizi de görkemli bir şekilde yapmış, insanları eğlendirmiş olacağız” şeklinde konuştu.