Dakar Rallisinde Türkiye’yi Temsil Etti

Dakar Rallisinde Türkiye’yi Temsil Etti

Fethiyeli Enduro Motosiklet Şampiyonu Serkan Özdemir, Şakir Şenkalaycı ile birlikte katıldığı Dakar rallisinde 9 bin 300 kilometrelik 13 günlük zorlu yarışı başarıyla tamamlayıp Fethiye’ye döndü.
Yarış hakkında değerlendirmede bulunan Serkan Özdemir, "Dünyanın en zorlu yarışını tamamlamaktan Türkiye’yi temsil etmekten ve Türk bayrağını dalgalandırmaktan mutluyum. Dakar rallisi 9 bin 300 kilmetrelik 13 günlük zorlu bir ralli yarışıydı. Biliyorsunuz ki Dakar dünyanın en zorlu yarışı. Böylesi zorlu bir yarışta Türkiye’yi temsilen Fethiye’den katılıyor olmak beni son derece gururlandırdı. Çok zorlu bir yarıştı. Ancak bu zorlu yarışta finişe gelmiş olmak ve bayrağımızı podyuma taşımış olmaktan dolayı son derece mutlu ve gururluyum diyerek “Bu alanda beni destekleyen tüm Türkiye halkına kardeşlerimize dostlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.
2016 yarışı hazırlıklarına başladığını kaydeden Serkan Özdemir, “240’ın üzerinde yarışçı bu ralli de yarış dışında kaldı. Toplamda 400 üzerinde araç start aldı. 146 yarışmacının bitirdiği bir yarıştı. Özellikle bu Dakar yarışı diğer rallilere göre daha zor olan bir yarışma. Çünkü -11 dereceli +50 derece arasında 5 bin metre ile deniz seviyesi arasında sürekli gidip geldik. Yağmur vardı, çamur vardı, kum tepeleri vardı, taşlıklar kayalıklar, sise kadar bütün coğrafyada iklim koşullarına mücadele vermek zorunda kaldık. Özellikle takip ettiyseniz tuz gülü üzerinde ki yaşadığım çok ciddi bir sıkıntı vardı. Orada 7 saatlik bir süre ile motosikleti tamir etmek ve tekrar yarışa dönmek için mücadele verdim. Yaklaşık bir 15 saatlik bir mücadeleydi. 1 saat uyuduk çölde, konakladık ama yılmadık. Azmettik finişe geldik. 54 ülkenin katıldığı dünya’nın en büyük organizasyonunda kesinlikle Türkiye olmalıydı. Rahmetli Kemal Berkit biliyorsunuz dekarda Türkiye’yi temsilen yarışan tek sporcuydu. Kendisinin vefatından sonra bayrağı birilerinin taşıması gerekiyordu. Ve Türkiye tarihinde ilk kez 4 sporcu bu yıl yer aldı. 4 sporculardan Şakir Şenkalaycı ile birlikte ikimiz tamamlayabildik. Umut ediyorum ki önümüzdeki yıllarda benim gibi bu bölgelerde katılan Türkiye’yi temsil edecek arkadaşların sayısı artacak. Buna ulaşabilmek içinde bilgi ve birikimlilerimizi bizden sonraki gelecek olan gençlere ve bu işi yapmak isteyen arkadaşlara aktarmaya hazırız” diye konuştu.