DALKO BAŞKANI AKTAŞ; “KAPILAR AÇIKTIR”

DALKO BAŞKANI AKTAŞ; “KAPILAR AÇIKTIR”

Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi (DALKO) Başkanı Muhammet Aktaş, yağışların ardından DOLKO kapılarının kapatıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 15 gündür devam eden şiddetli yağışların ardından Candır Mahallesi’nde turistik tesis işleten Arif Yalılı, DALKO’nun dalyan kapılarının kapalı olduğunu iddia ederek, kapıların incelenmesini istedi. Yalılı, “10 metrelik tekne geçidinde 10 metre dalyancılık sisteminde kazıklar yere çakılır, teller örülmüş durumdadır. Tel genişlikleri ise üç bucuk santimdir. Çift tel atıldığı için suların geçmesini engel oldu. Köyceğiz Gölü ile Candır Mahallesinin kenarındaki iş yerleri sular altındadır” dedi.
Dalyan Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Muhammet Aktaş da, “Yetkili kurum amirlerimiz olan Köyceğiz Kaymakamı, Ortaca Kaymakamı, Köyceğiz Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanı ile birlikte kapıya gittik. Yapılan tespitler doğrultusunda kooperatifimizin suyun akışında herhangi bir engel teşkil etmediği, anlaşılmış olup, asparagas haberlerden ibaret olup, kooperatifimizin muhalifleri tarafından şikayet edilmesidir Bu 50 yılın kuvvetli kışın yaşanmasıdır. Geçmişte de Dalyanımız su altında kalmıştır. Allah’tan gelen bir şeydir. Allah beterinden saklasın. Şu andaki sıkıntımız DALKO ile ilgili bir sıkıntımız yoktur” dedi.
Kaymakam Gürkan Demirkale ise, “Yetkililer dün incelediler; bugün yine incelenmesini isteyeceğim” diyerek, yeni inceleme yapılması talimatını verdi.
İNCELEME YAPILDI
Dalyan Kanalına gelen Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Köyceğiz Belediye, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Ortaca Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Haluk Türkoğlu ve DALKO Başkanı Muhammet Aktaş ile Dalyan kanalında bulunan kapılara gidip incelendi. Köyceğiz Gölü’nden gelen suyun hiçbir engel olmadan denize aktığı görüldü.