Danimarka'da Türk koca vahşeti!

Danimarka'da Türk koca vahşeti!

Gözaltına alınan katil zanlısı Türk'ün kontrol için adli tıp kurumuna gönderildiği bildirildi. 28 Yaşındaki Sinem Demirhan'ı Hvidovre alışveriş merkezi önünde insanların gözü önünde öldüren Harun Fener'in çok sayıda kurşun sıktığı bildirildi. Sinem Demirhan'ın vurulduktan sonra aracıyla kaçmaya çalıştığı ancak, vücuduna isabet eden kurşunlar nedeniyle yere yığıldığı bildirildi. Sinem'e ilk yardımı Kvickly adlı markette çalışan bir görevlinin yaptığını belirten bir görgü tanığı “Adam nereye ateş edeceğini çok iyi biliyordu. Kadının göğsüne ve bacaklarına ateş etti" dedi.

Cinayet Masasından Carsten Jansson “Çift birbiriyle ayrıydı sonra bir ara birleşmeye çalışmış ama olmamış. Çiftin evliliği de zorla evlilik değil" dedi. Cinayetle ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

TÜRK KADINLARI PRENSES MARY'DEN DESTEK İSTEDİLER

KOPENHAG'a bağlı Hvidovre şehrinde 28 yaşındaki Sinem Fener Demirhan'ın eski eşi tarafından kurşunlanarak öldürülmesi, kadınları ayaklandırdı. Türk kadınları, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için daha etkili çalışmalar yapılmasını, bu konuda fonu bulunan Prenses Mary'nin de katkıda bulunmasını istediler. Sinem Demirhan'dan geriye geçen ay ödül aldığı törenden görüntüler kaldı.

KOPENHAG'a bağlı Hvidovre şehrinde bir çocuk annesi 28 yaşındaki Sinem Fener Demirhan'ın ayrıldığı eşi Harun Fener tarafından silahla vurularak öldürülmesi kadına yönelik şiddet olaylarını tekrar gündeme getirdi. Kadına ve çocuklara yönelik şiddet olaylarına karşı kurduğu Mary Fonu ile çalışmalar yapan Veliaht Prens Frederik'in eşi Prenses Mary'den destek isteyen Türk kadınları, kadına yönelik şiddete dur denilmesi için kampanya başlattılar.

Tüm Türk kuruluşlarına kampanyaya destek vermeleri çağrısında bulunan Fatma Kara "Kadınlara yönelik şiddete son verilsin. Biz anneyiz, erkek olarak sizi dünyaya getiren kadındır, annedir. Sinem Demirhan kardeşimize yüce Allah'tan rahmet ailesine sabır diliyoruz. Bugün Danimarka'da yaşanan acı olay bizi ve olaya tanık olan Danimarkalıları yasa boğdu. Tabi olaydan orada bulunan çocuklar da tanık olarak çok etkilendiler. Onların yaşayacakları travmayı düşünmek bile istemiyorum. Sinem'in çocuğunu ve yaşayacağı travmayı düşünüyorum. Benim de bir anne olarak, kendime, çocuklarıma, eşime ve topluma karşı sorumluluklarım var. Karşımızdaki insanların haklarına saygılı olmak zorundayız" dedi.

BİZİ TÜKETEN ERKEKLERİN NESLİ DE TÜKENİR

Sinem ve nice kadınların hayatlarının katledildiğine dikkat çeken Fatma Kara "Kadınların yaşam hakları kısıtlandı, eğitimi engellendi ve sonuçlar, faturası çok acı bir şekilde annelere ödetiliyor. Şöyle bir etrafımıza bakalım, ne güzel eller var. Bu ellerden bir tanesi de Prenses Mary'nin elleri. Şefkat ile kimsesiz çocukları içtenlikle seviyor. Şiddet mağduru kadın ve çocuklara yardım eli uzatıyor. Neden etrafımıza bakarak, biraz da okuyarak sevmenin ne kadar kutsal olduğunu, severek ve disiplin kavramındaki çerçeve içerisinde karşımızdaki kişinin haklarını göremiyoruz. Sinem kardeşimiz çok yardımsever iyi bir insandı, cici bir kızımızdı. Onun da yaşamaya hakki vardı. Minik oğluna annelik yapmaya hakkı vardı. Şimdi bu yarayı kim saracak? Cehalet mi?, tabi ki asla. Yine bu yarayı toplum olarak biz sarmaya çalışacağız. Sevgi ve şefkat ile, ama biliyorum ve biliyoruz ki Sinem'in annesinin yarası ve acısı hiç dinmeyecek. Artık yeter. Kadına şiddete son verilsin. Erkekler neslinizi tüketmeyin. Biz ölürsek siz de yok olmaya mahkumsunuz" diye konuştu.

Fatma Kara, Prenses Mary'e de çağrıda bulunarak, yaptığı güzel çalışmaları biraz da göçmenlere yönlendirmesini istedi. Prenses Mary, düğün hediyesi paralarla oluşturduğu Mary Fonu aracılığı ile şiddet mağduru kadın ve çocuklara yardım ediyor, şiddetin önlenmesi için çalışmalar yürütüyor.

YARDIMSEVERDİ

Geride bir çocuk bırakan Sinem Demirhan(28), geçtiğimiz ay düzenlenen Anadolu Kültür Günleri'nde, Soma faciasında yakınlarını kaybedenlere maddi yardımda bulunmuş Yılın İş Kadını seçilmişti. Sinem Demirhan'a ödül veren Anadolu Kültür Etkinlikleri Kuruluşu Başkanı Nail Ad "Sinem hanım genç ve yardımsever bir insandı. Etrafında çok seviliyordu. Ülkemizin ve toplumumuzun tanıtımı için düzenlediğimiz faaliyete hiç düşünmeden destek vermiş ayrıca hayatını kaybeden Soma madencilerinin çocuk ve aileleri için para toplayarak yardımda bulunmuştu. Geride güzel şeyler bıraktı" dedi.