Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Gündem

Darbeci yaver tüm subayları fişlemiş!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın darbe girişimiyle ilgili başlattığı soruşturma kapsamında Genelkurmay Karargahı'nda arama yapan savcılar, şoke eden belgeler ele geçirdi.

Yayınlanma:
Darbeci yaver tüm subayları fişlemiş!

Darbenin başarılı olması halinde kimlerin görev yapacağını tek tek belirleyen FETÖ’nün, TSK içerisindeki subayları da fişlediği ortaya çıktı. Akar’ın en yakınındaki isim olan Yarbay Levent Türkkan ile birlikte 6 yaverin odasını aramak için Karargah’a giren polis, firari 5 yaverden 2’sinin odasının kilitli olduğunu belirledi. Bunun üzerine kapılar kırıldı, odalara girildi. Savcı nezaretinde odaları didik didik eden polis, çelik kasaların kilitlerini de kırdı. Kasalardan şoke eden belgeler çıktı.

‘UYGUNDUR’ – ‘DEĞİLDİR’

‘Gizli’ ibareli belgeleri inceleyen polis, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki tüm subayların tek tek fişlendiğini belirledi. FETÖ’cü askerlerin kuvvet komutanları başta olmak üzere binlerce subayın isimlerinin karşısında ‘uygundur’ ya da ‘uygun değildir” notu düştüğü görüldü. Paralel örgüt üyesi subayların, notlara ek açıklamalar girmeyi de ihmal etmediği tespit edildi. Çünkü bazı isimlerin yanına şunlar yazılmıştı: ‘Atatürkçüdür’, ‘AKP’lidir’, ‘solcudur’, ‘içki içer’, ‘alemcidir’… TSK’daki tüm subayları fişleyen FETÖ’cü askerlerin, Genekurmay Başkanlığı’ndaki personeli de küçük notlar halinde fişlediği görüldü. Personel fişlerinde ‘bize yakın’, ‘bize uymaz’, ‘işe yarar’, ‘işe yaramaz’ şeklinde ibarelere rastlandı. 

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler