Dardanelspor, Pazar Günü Taraftarıyla Kucaklaşacak

Dardanelspor, Pazar Günü Taraftarıyla Kucaklaşacak

Yaklaşık 20 aydır süren tadilat sebebiyle kapalı olan Çanakkale 18 Mart Stadyumu’nda çalışmalar son aşamaya geldi. 18 Mart Stadyumu pazar günü oynanacak Dardanelspor Gölcükspor karşılaşmasında yeni görünümüyle kapılarını Çanakkalelilere açacak.
Çanakkale 18 Mart Stadyumu, Mayıs 2013 tarihinde yenilenmek üzere bakıma alındı. O dönemde bir yıl süreceği açıklanan çalışmalar 20 ayda ancak tamamlanabildi. Stadyumun zemini baştan sona yenilendi. Çim alanın etrafına daha yüksek standartlarda tartan pist eklendi. Tartan altı granür zemin uygulamasının tamamlanmasının ardından çim alan da yenilendi. Stadyumun alt tarafında bulunan alanlar da baştan sona yenilendi. Daha önceden çeşitli sıkıntıların yaşandığı soyunma odaları, modern hale getirildi. Soyunma odalarına, masaj odası, antrenör odası, hakem odası, basın odası ve mixed zone alanı da eklenerek stat standartları yükseltildi. Tribünlerde yeniden düzenlenerek modern hale getirildi.
DARDANEL STADA, TARAFTAR TAKIMA HASRET KALDI
Dardanelspor, 2012 - 2013 sezonunun tamamlanmasının ardından 18 Mart Stadı’nın bakıma alınmasıyla her maçta deplasman yollarına düştü. 2013-2014 sezonunda iç saha maçlarını Biga’da oynama kararı alan kırmızı-beyazlı ekip, buradaki saha zeminin bozukluğu nedeniyle ikinci yarı maçlarını Çan’da oynadı. Ancak burada olumsuzluklar yakasını bırakmadı. Stat, 2014-2015 sezonuna da yetişmeyince, kırmızı-beyazlı ekip, iç saha maçları için İstanbul yollarına düştü. Bu sezon, Çanakkale’de oynaması gereken iç saha maçlarını İstanbul Güngören’de Mimar Yahya Baş stadında oynamak zorunda kalan Dardanelspor, buna rağmen maç kaybetmeyerek ilk yarıyı iyi bir sırada kapattı. Dardanelspor’un şehir dışında oynaması, taraftarını da üzdü. Dardanelspor taraftar grubu 17 Gençlik, İstanbul’da oynanan karşılaşmalar için takımla birlikte yollara düşse de, çalışmaların tamamlanıp stadın yeniden hizmete girmesi, hem kırmızı - beyazlı ekibi, hem de taraftarını mutlu etti. Dardanelspor, pazar günü oynanacak karşılaşmada 20 ay sonra evinde seyircisinin karşısına çıkacak. Dardanelspor - Gölcükspor karşılaşması saat 13.30’da başlayacak. 17 Gençlik taraftar grubu, bu maç için özel hazırlıklar yaptı. Dardanelspor’un kendi evinde oynayacağı ilk maç, şölen havasında geçecek.