DARENDE ZİRAAT ODASI’NDA VEDAT ALİ KAYA YENİDEN SEÇİLDİ

DARENDE ZİRAAT ODASI’NDA VEDAT ALİ KAYA YENİDEN SEÇİLDİ

Malatya’nın Darende ilçesinde gerçekleşen İlçe Ziraat Odası Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Vedat Ali Kaya yeniden seçilerek güven tazeledi.
İlçedeki Tiryandafil Otel’de gerçekleştirilen genel kurulda iki aday yarışırken açılış konuşmasını yapan mevcut başkan Vedat Ali Kaya, Darende’nin ve bölgenin en önemli gelir kaynağının kayısı olduğunu belirterek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanının Malatya’yı ziyareti sırasında kayısının sorunlarını dile getiren dosyaları takdim ederek üreticilere destek istediklerini söyledi.
2013 yılında tarım eğitimi için Fırat Kalkına Ajansı’na verdikleri proje ile ilçede 50 çiftçiye eğitim verildiğini belirten Kaya, 2014 yılı içerisinde de Ziraat Odası olarak Darende’de iyi tarım uygulamasına geçildiğini ve 403 çiftçiye toplamda 28 bin dekar kayısı bahçesinde iyi tarım uygulaması yapıldığını söyledi.
Kongreye katılan Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser ise yaptığı konuşmada seçime giren iki adaya da başarılar dileyerek 2014 yılının Malatya çiftçileri için kötü geçtiğini söyledi. Yaşanan don afetinin herkesi çok üzdüğünü belirten Eser, “İnşallah 2015 yılında bu sorunlar yaşanmaz. Rabbim bu birliğinizi bozmasın bu birliktelik bozulmadığı sürece başarı devam edecektir” dedi.
Darende’nin bir marka olduğunu ve her zaman itibar gördüğünü belirten Başkan Eser, “Darendemizi güzel yaşanılabilir hale getirmek için çalışmalıyız” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından geçilen seçimlerde mevcut Başkan Vedat Ali Kaya 45 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi. 1 oyun geçersiz sayıldığı genel kurulda diğer aday Tacettin Sarıbulut 19 oy alırken yeniden başkanlığa seçilen Kaya, kendisine destek veren herkese teşekkür etti.