DARENDE’DE ‘KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE’ PROJESİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

DARENDE’DE ‘KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE’ PROJESİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen “Kütüphan-e Türkiye” projesi, Malatya’nın Darende ilçesinde bulunan Sadrazam Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nde bölge halkı tarafından yoğun ilgi görüyor.
Temel bilgisayar eğitimi, internet eğitimi, e-devlet uygulamaları, özgeçmiş hazırlama, internette satış ve pazarlama eğitimi, elektronik posta uygulamaları ve sosyal ağların kullanımı gibi konularda ücretsiz eğitim veren kütüphanenin 1 aylık süre içerisinde 500 civarında üyesi oldu.
İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Nevim Eryılmaz Doğan, “Kütüphan-e Türkiye” projesi kapsamında ilçede de bir birim açıldığını belirterek “Aralık 2014 itibariyle 7 bilgisayarımızla açılmış olan internet erişim merkezimizde dezavantajlı guruplar dediğimiz ev hanımları, askerler, iş arayan işsiz gençlerimiz bunlara yönelik hem internet eğitimi hem de bilgisayar eğitimi veriyoruz. Daha çok sosyal bir kütüphane olma çabasındayız. Bunun için de özellikle askerlerimizin aileleriyle görüştürülme aşamasında ilerliyoruz” dedi.
“Kütüphan-e Türkiye” projesiyle birlikte hem internet kullanımı hem de üye sayılarının arttığını ifade eden Doğan, şu anda ilk 1 ayda 500’e yakın üyelerinin bulunduğunu söyledi. Geçen yıl da üyelerinin 17 binden 21 bine çıktığını dile getiren Doğan, "Halk eğitim merkezlerinde ücretlidir ve sertifikalıdır; biz sertifika vermiyoruz, ama ücret de almıyoruz. Buradaki gelen insanlara büyük bir sabırla birlikte mouse nedir, ekran nedir, klavye nedir, A harfi nerededir bunları da öğretiyoruz. Onları sosyal yaşama nasıl adapte edebiliriz, e-devlet şifresi nasıl alınır ve devletle olan ilişkileri internet üzerinden nasıl gerçekleştirilir? Bunları da öğretiyoruz. Vatandaşlarımıza sadece sertifika değil, yaşamın içerisine girmesini sağlıyoruz” şeklinde konuştu.