DARICA AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

DARICA AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

İspanya’da yapılan Avrupa Kulüplerarası Kros Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü, şampiyon olarak altın madalya kazandı.
Genç Erkekler kategorisinde yarışan Darıca Belediyesi sporcuları, toplamda 11 ülkenin mücadele ettiği yarışmalarda 19 puanla birinci olarak şampiyonluk kürsüsüne çıkarken, ferdi sıralamada da Ramazan Karagöz rakiplerinin önünde birinci gelerek altın madalyayı kazandı. Darıca Belediyesi’nin ardından bu kategoride Türkiye’yi temsil eden bir diğer ekip Fenerbahçe ikinci olurken, İtalya temsilcisi La Fratellenza ise üçüncülüğü elde etti.
SPORCULARI YALNIZ BIRAKMADILAR
Yarışlarda Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü sporcularından Ramazan Karagöz birinci olurken, Fenerbahçeli atlet Onur Aras ikinci, yine Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü sporcularından Ömer Tuncer de üçüncü olarak madalya kazanan sporcular oldu. İspanya’da Avrupa’nın gelecek vadeden elit sporcularının ter döktüğü müsabakalarda Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak takımı yalnız bırakmadı. Avrupa Şampiyonası gibi önemli bir organizasyonda milli marşı okutarak gönülleri fetheden sporcuları, kulüp başkanı Mustafa Öztürk, kulüp antrenörleri, meclis üyeleri ve birim müdürleri de yalnız bırakmayarak İspanya’da destek verdiler.
ÖZTÜRK: "ŞAMPİYONLUĞU BAŞKANIMIZA HEDİYE EDİYORUZ"
Geçtiğimiz yıl Portekiz’de şampiyon olarak spor otoritelerinden tam not alan ve geleceğin sporcuları olarak değerlendirilen Darıcalı genç atletlerin bu yıl da aynı başarıyı tekrar ettirmesi camiada büyük sevinç yaşatırken, kulüp başkanı Mustafa Öztürk, kulübün onursal başkanı Şükrü Karabacak’ın bu başarıdaki büyük katkısına dikkat çekti. Öztürk, “Kendisi de eski bir atletizm hocası olan başkanımızın deneyim ve tecrübelerinden istifade ettik. İspanya’da dahi bizleri yalnız bırakmayan ve yarışmalar öncesi sporcularımızı kampta ziyaret ederek büyük moral ve motivasyon sağlayan başkanımız Şükrü Karabacak’a spor camiası adına teşekkür ediyorum. Bu şampiyonluğu kendisine hediye ediyoruz. Ülkemize kazandırdığımız bu önemli başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
İspanya’da yapılan yarışmaları takip ederek sporcuların sevinçlerine ortak olan Başkan Karabacak ise, genç sporculara yaptıkları yatırımın meyvelerini toplamanın haklı gururunu yaşarken, büyükler kategorisinde de ülkeye önemli başarılar getirecek çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başkan Karabacak, ”Başarıda emeği geçen tüm kulüp yönetimi, antrenör ve sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyorum” diye konuştu.