Darıca Bilgi Evlerinden Eğitim Seminerleri

Darıca Bilgi Evlerinden Eğitim Seminerleri

Darıca Belediyesi Kütüphane İşleri Müdürlüğü ve Nüans Eğitim Kurumu arasında yapılan eğitim hizmeti sözleşmesi kapsamında Darıca Belediyesi Bilge Evleri öğretmen, öğrenci ve velilerine eğitim seminerleri düzenleniyor.
Eğitimlerde iletişim, motivasyon, akademik başarının arttırılması gibi konularda eğitimler verilecek. Bu eğitimler kapsamında Nüans Eğitim Kurumu Eğitimcileri Uzman Psikolog Danışmanı Hakan İşlek , Furkan Öge, Psikolog Esra Atmaca ve Mehmet Fatih İşlek’in katılımları ile bilgi evlerinde devam eden öğrenci velilerine yönelik “Üstün Potansiyelli Öğrencilerin Keşfi” konulu konferans düzenlendi.
Öğrencilerin zihinsel gelişimleri için anne ve babaların evde almaları gereken tedbirlerin konuşulduğu konferansta içinde bulunduğumuz zaman dilimindeki teknolojik gelişimlerin çocuklar için neleri engelleyebileceği belirtildi. Konferansta öğrencilere uygulanacak eğitimlerden sonra yapılacak olan ölçme ve değerlendirme testleri neticesinde üstün zekalı öğrencilerin tespit edilmesi ve bu öğrencilere yönelik çalışmaların yapılması planlanıyor. Keşfedilen öğrencilere Darıca Belediyesinin bilgi evleri bünyesinde hazırlayacağı özel performans sınıflarında eğitim imkanı sağlayacağı belirtildi. Seminer neticesinde veliler memnuniyetlerini ifade ederek yetkililere teşekkür ettiler.