Darıca Iğdirlilari Ağırladı

Darıca Iğdirlilari Ağırladı

Darıca Belediyesi tarafından düzenhlenen 8. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nda sahne alan Iğdırlılar, yöresel yemekleriyle adeta ziyafet verdi.
Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında Iğdırlılar sahne aldı.Program öncesi protokol Iğdır yöresinin değişik tatlarının yer aldığı yemeklerle ağırlanırken, Iğdır yöresel yemekleriyle dernek yönetimi ziyafet verdi. Programda bölge halkı Iğdır ilinin tüm güzelliklerini tanıma fırsatı yakalarken, yöresel sanatçıların söylediği parçalarla gecenin ilerleyen saatlerine kadar sahilin her noktasında halaylar çekildi.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Darıca Iğdırlılar Dernek Başkanı Selahattin Adıgüzel, “8 yıldır hep birlikte şehirlerimizi ve kültürlerimizi tanıyor ve hep birlikte eğleniyoruz.Kardeşlik, birlik ve beraberliğimiz en güzel Darıca sahilinde sergileniyor. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.Bu güzel etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Programda bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise Iğdır’ın bereketli toprakların adresi olduğunu söyleyerek, “Iğdır binlerce yıllık tarihi eserleri, doğal güzellikleriyle Nuh’un gemisine liman olmuş, doğunun Çukurovası’dır. Üç ülkeye sınırı olan tek ilimizdir. Güneşin ilk doğduğu Doğu Anadolu’nun yıldız şehridir. Iğdır elması ve Iğdır kayısısıyla doyumsuz lezzetler diyarı Iğdır.Program öncesi bütün tadlarına baktık, yöresel yemekleriyle Güzel Iğdır.Her gün farklı bir durakta değişik kültürleri tanıyor, hep birlikte ülkemizin güzelliklerini yaşıyoruz.Bugün de Iğdır ilimizi bütün güzellikleriyle birlikte tanıma fırsatı bulduk.Dernek yönetimimize teşekkür ediyor, gecemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum”ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Darıca Iğdırlılar Dernek Başkanı Selahattin Adıgüzel,protokol üyelerine ve gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere birer plaket takdim etti. Gece yöresel sanatçıların söylediği türkülerle devam etti.