Darıca Zabıtası, Yılbaşı Denetiminde

Darıca Zabıtası, Yılbaşı Denetiminde

Darıca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, umuma açık eğlence yerlerinde ve alkollü içki satışı yapılan işyerlerinde, yılbaşı gecesi boyunca denetimler yaparak uygunsuz işyerlerine gerekli cezai işlem uyguladılar.
Yapılan denetimlerde; işyerlerinde ruhsat, mesul müdürlük belgesi, müziğin sesi, 18 yaşından küçük personel çalışıp çalışmadığı, işyeri ruhsat vasıflarının yerine getirilip getirmediği gibi unsurlar dikkatle incelenirken, eksiklikler tespit edilen işyerlerine gerekli ikazlar yapılarak cezai müeyyideler uygulandı.
Darıca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından denetimlerle ilgili olarak yapılan açıklamada denetimlerin amacının ilçede faaliyet gösteren eğlence merkezlerinin toplumun sağlığını ve huzurunu etkilemeden, yönetmenliklere uygun olarak hizmet vermelerini sağlamak olduğu belirtilirken, vatandaşın huzuru için denetimlerin yılbaşı gecesi boyunca da devam ettiği ifade edildi. Açıklamada eğlence yerlerinin periyodik aralıklarla denetlendiği,c vatandaşların şikayetlerinin de en kısa sürede ilgili birimlerce değerlendiğine vurgu yapılarak, vatandaşların karşılaşacakları tüm olumsuzluklarla ilgili olarak şikayetlerini 745 20 81 numaralı telefona bildirmeleri istendi.