Darıca’da Kurban Alanı Satışları Başladı

Darıca’da Kurban Alanı Satışları Başladı

Darıca Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hazırlıklarını sürdürürken, kurban satış alanları için kura çekimi yapılacak.
Darıca Emek Mahallesi’nde kurulan kurbanlık satış alanında altyapı çalışmalarını devam ederken, kurban satış alanı almak isteyen vatandaşlar, 11-12-15 ve 16 Eylül tarihlerinde Halk Bankası Darıca Şubesine ücretlerini yatırmaları gerekiyor. 50-100 ve 200 metrekare olarak belirlenen kurban satış alanları için kura çekimi ise 17 Eylül Çarşamba günü Kapalı Spor Salonu’nda noter huzurunda yapılacak.
Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Emek Mahallesi’nde kurulacak olan kurban satış alanı için 80 dönümlük alanda çalışma yapılırken, 20 dönümlük alan ise park yeri olarak ayrıldı. Kurban satış alanında duş, mescit, tuvalet ve büfe gibi bütün ihtiyaçlara cevap verecek alanların bulunacağı ifade edilirken, aydınlatma için de 60 adet elektrik direği kurulduğunun altı çizildi. Temel ihtiyaçların aksamaması için ekipler tarafından sürekli kontroller yapılacağını ifade eden yetkililer, halkın daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda kurban alım işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için veteriner eşliğinde sürekli kontroller yapılarak vatandaşın kurbanlık vasfını taşıyan hayvanları gönül rahatlığı ile alabileceklerinin altını çizdiler.