Datça Polisi Toplumsal Olaylar Konusunda Bilgilendirildi

Datça Polisi Toplumsal Olaylar Konusunda Bilgilendirildi

Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü personeline toplumsal olaylara müdahale eğitimi verildi.
Muğla Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünden gelen yetkililer tarafından, Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü personeline toplumsal olaylara müdahale eğitimi verildi. “Toplumsal olaylara müdahale de uyulması gereken prensipler” başlığı altında verilen eğitimde toplumsal olaylara müdahale etme, gaz kullanma yöntemleri ve gaz kullanmayı gerektiren olaylar, kalkan kullanma gibi çeşitli eğitim ve bilgilerin verildi.
Datça Bülent Ecevit Kültür Merkezi Salonunda verilen seminerle başlayan eğitimler, öğleden sonra tatbiki olarak devam etti. Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli toplumsal olaylara karşı müdahale ederken yaşanabilecek sorunlara karşı eğitildi.
Ülkemizde yaşanan toplumsal olaylarda güvenlik güçlerinin olayları bastırma konusunda yaşadığı sorunların sık sık basında konu olması ve bunun sonucunda yaşanan sıkıntılar güvenlik güçlerinin toplumsal olaylara müdahalede daha bilinçli olmasının gerekliliğine inanılan seminerlerin bundan sonraki toplumsal olayları önlemede ve bastırmada güvenlik güçlerinin daha bilinçli olmasını sağlayacağı belirtiliyor.