Davutoğlu "AK Parti dışında kim güçlüyse..."

Davutoğlu "AK Parti dışında kim güçlüyse..."
Kim gösteri hakkını kullanmak isterse, teminatı biziz. Gösteri hakkını kullanma konusunda hiçbir engellemeye, sınırlamaya, kısıtlamaya izin vermeyiz diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu Kastamonu'da önemli açıklamlarda bulundu.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Dün Kılıçdaroğlu, Meclis'te direnme çağrısında bulundu. Halkı direnmeye çağırdı. Aynen Demirtaş'ın, 6-7 Ekim olaylarından önce, halkı direnmeye çağırması gibi. Ey Kılıçdaroğlu, sen Anamuhalefet lideri misin, yoksa provokatör müsün, tahrikçi misin?

Ama eğer birisi 'gösteri yapacağım' diyerek elinde molotofkokteyli ile meydana gelirse, yüzüne maske takmışsa, elinde yıpratıcı bir takım silahlar, araçlar varsa, onlara karşı da her türlü tedbiri alırız, almaya da kararlıyız

Bahçeli'ye de sorma vaktidir. Yasin Börü'nün katillerini tek tek tespit ettik. Adaletin huzuruna çıkardık. O gün devlet nerede diyen Bahçeli, bugün iç güvenlik paketinin tedbirleriyle devletin kamu düzenini sağlamasına niye karşı çıkıyor? Dikkat ediniz, bir anda aynı safa düştüler. 6-7 ekim olaylarını kışkırtan HDP ile Bahçeli iç güvenlik noktasında aynı dili kullanıyorlar.

Biz ne olursa olsun hem özgürlükleri koruyacağız, hemde Türkiye'nin halkımızın huzuru için alınması gereken tedbirler söz konusu olduğunda bu tedbirleri alacağız.

Bu işbirlikçiler bu şebekeleri destekleseler de kimse Ak Parti'yle başa çıkamaz.

Gezi provokasyonu olduğunda, dışardaki medyayla içerdeki kaos kışkırtıcıları aynı safta buluştu. 17-25 aralık kumpasları kurulduğunda dediler ki AK Parti dışında kim güçlüyse ona oy verin.

Diğer tarafından her türlü kumpasın arayışı içine girdiler. Şimdi de dünden itibaren kendi aralarında koalisyon içindeler. Gizli hesaplarının olduğunu biliyorduk. Ama dün ortaya çıktı ki, HDP ile tedbirlere karşı çıkan MHP aynı noktada buluşuyor.

Molofot kokteyline sapanlara maskelere dayalı bir şiddet ortamı istiyor. MHP de getirdiğimiz kanuna karşı çıkacağını söylüyor. Kılıçdaroğlu ise öne çıkıp mücadele edecekmiş. Bu devlet bu tür sınavlardan çok geçti. Siz perde arkasında bir takım ortaklıklar kurun, biz size inat önümüzdeki beş ay içinde haziran seçimlerine kadar Türkiye'nin her yerinde milletimizle buluşmaya devam edeceğiz.