Davutoğlu, Aydın’da Başefe İlan Edilecek

Davutoğlu, Aydın’da Başefe İlan Edilecek

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Aydın İl Kongresi için Cumartesi günü Aydın’a geliyor. Aydın’da efe elbisesi ve körüklü çizme hediye edilerek ‘Baş efe’ ilan edilecek olan Davutoğlu’nun Aydın’da AK Parti’ye geçen yaklaşık 80 kişiye de rozet takacağı öğrenildi.
Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından AK Parti’nin başına geçen ve Başbakan olan Ahmet Davutoğlu, genel başkan ve Başbakan sıfatıyla ilk defa Aydın’a geliyor. Ahmet Davutoğlu ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin de katılacağı AK Parti Aydın teşkilatının Cumartesi günü yapılacak il kongresi Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Partinin gençlik kolları üyeleri kongrenin yapılacağı salonu hazırlamak için çalışmalara başlarken, yoğun katılım nedeniyle salon dışına dev ekranların kurulacak.
6 Yıldır AK Parti İl Başkanlığını yürüten mevcut başkan Mehmet Sadık Atay’ın aday gösterilmediği kongrede Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından tayin Avukat Ömer Özmen Başkan adayı olarak partililerin önüne çıkacak.
‘BAŞEFE’ İLAN EDİLECEK
Ahmet Davutoğlu Cumartesi günü saat 11:00 sıralarında Aydın’da olması bekleniyor. Kongre’de partililere seslenecek olan Davutoğlu’na il yönetimi tarafından Efe elbisesi ve körüklü çizme hediye edilerek ‘Başefe’ ilan edilecek. Kongrede ayıca daha önce başka partilerde siyaset yapmış fakat AK Parti’ye geçmiş çok sayıda kişiye AK Parti rozeti takılacağı öğrenildi. AK Parti’ye geçecek olan 80 kişilik listenin çoğunluğunu MHP’den istifa eden isimlerin oluşturduğu ileri sürüldü.