Davutoğlu'ndan Bingöl'de flaş açıklamalar

Davutoğlu'ndan Bingöl'de flaş açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör örgütü PKK'nın sözde yöneticisi Duran Kalkan'ın 'Kürt Baharı' açıklamasına yanıt verdi. Terör saldırılarının Bingöl, Van gibi illere de yayılacağı tehdidini yapan örgüte 'biz her yerde varız, hiç kimseden korkmuyoruz' şeklinde cevap verdi.

Bingöllüleri Zazaca ve Kürtçe selamlayan Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Başbakan olarak bir yılda iki kez geliyorum Bingöl'e. Her bir Bingöllü bizim yüreğimizin parçasıdır. Buraya ziyaretimin üç sebebi var. Birincisi teşekkür etmek. Bingök her zaman yanımızda oldu. 1 Kasımda yüzde 66 oyla yanınızdayız diye haykırdı. Binlerce teşekkür ediyoruz. İkinci sebebi yine teşekkür için. Bu hain alçaklar, ülkemizi terörle tehditlerine karşı dimdik duran ilimiz oldu. Özellikle Bingöllü kardeşlerim "bu Vatan bölünmez" diye haykırdı, hepinize teşekkür ediyorum. Üçüncü sebebi ise bingöl'e kazandırdığımız bazı eserlerin açılışını yapmak.

Biz bugün Bingölümüze eli boş gelmedi. Sizlere verdiğim her sözü yerine getirmenin bhatiyarlığı ile karşınızdayım. Ankara'da ülke geneli ile verdiğimiz sözleri yerine getiriyorsak, iller için verdiğimiz sözleri de yerine getiriyoruz. Bingöl'e sevgimizi, aşkımızı gösteren hizmet paketi ile karşınızdayım. Güzelliğini, imar ve icrasını daha da artıracak bir hizmet paketi ile karşınızdayım.

Bugün açılışını yapacağımız hizmetler arasında kayak tesisleri, otogar, göletler var. Eski parayla 83 trilyonluk yatırım bugün hizmete giriyor. Bingöl biraz daha müreffeh hale geliyor. Birileri yıkmak için yola çıkar biz yapmak için yola çıkarız. Bizim meselemiz bu, bizim gündemimiz bu. Bingöllü kardeşlerimin daha refah, daha huzur içinde olmadır bizim meselemiz. Türkiye'ye kazandırdığımız eserlerle de gurur duyuyoruz. Aynı heyecanla hizmet için koşturuyoruz. Ne Türkiye'nin yürüyüşünü ne Bingöl'ün kalkınması engellenemeyecek. Bingöllüler daha da güzel hizmetlere layıklar. Bingöl'ün Türkiye'nin yükselen bir güç olma hedefine ulaşabilmesi için desteklerini eksik etmesin.

Şehirlerimiz bizim dönemimizde birbirine bağlandı. Gelişmişlik farkı en aza indi. Adalet her konuda, her alanda o ulvi duyguyu kaybetmemektir. Kalkınma hamlesinde de adaletli olduk. Bizim adalet ve kalkınma anlayışımız birbiri ile bağlantılı. Bir elimiz Karadeniz Sahil Yolu'nda bir elimiz Akdeniz Sahil Yolu'nda. Nasıl Afyon bütün batı Anadolu'nun kesişim yolu üzerindedir, Bingöl de yolların tam merkezinde. Bingöl yolların, gönüllerin, kalplerin birleştiği şehir.

Gündemimizde eğitim de, sağlık yatırımları da var. Hiçbir meseleyi ertelemiyoruz. Ak Parti yarım bırakılan işleri tamamlayan partidir, AK Parti yarım kalan gönülleri birleştiren partidir. Bizim yüce hedeflerimiz varken, şu muhalefetin haline bakın. Dün Meclis'te ne hale düştüklerini gördünüz. Biz ülkemizin her yerine gideceğiz, ama diğer partiler bir ilde varlar, diğerinde yoklar. Biz ise her şehirde varız. Çünkü biz 78 milyonun kalbinde, zihninde varız.

Onların ufukları dar küçük küçük düşünüyorlar, kelime hazineleri zayıf dillerinde hakaretten başka bir şey yok, daha önemlisi gönüllerinde millet sevgisi yok. CHP'si de, MHP'si de, HDP'si de böyle. Tek parti zihniyetine sahip CHP diğerlerine laf etmedi, MHP diğerlerine laf etmedi, terör örgütü sözcüsü parti HDP diğerlerine laf etmedi. Hepsi bize laf etti, hodrimeydan. Biz buradayız, güneydeyiz, kuzeydeyiz, doğudayız, batıdayız. Çünkü Kürt, Zaza, Türk yiğitler de bizimle.

Partisinden pek çok isim teröristlerin kadrolu yasçısı oldu. Kirli ittifakın göbeğindeler. Ellerini tetikten çekmeyenler hiç iflah olmayacak. Onlar kimlerle ittifak yaparsa yapsın, biz 78 milyonla yürümeye devam ediyoruz. Şimdi tehdit ediyorlarmış. Daha önce Cizre, Sur'da bu terörü başlattık, baharda diğer illere yayacaklarmış. Yazın da kışında baharda da güzde de bizi kimse korkutamaz. Her zaman buradayım. Biz baharın, şafağın sözcüsüyüz. Onlar karanlık gecelerin sözcüleri, piyonları. Onlar sırtlarını Moskova'ya dayayan Stalinist anlayışla yürüyen, bizler ise Alparslan, Selahattin'le yürüyoruz. Onlar sevdikleriyle, biz sevdiklerimizle haşrolacağız. Biz Bingöllülerle haşrolmaya hazırız.

Biz hep çözüm odaklı olduk. STK'lara, aydınlara, akademi dünyasına fikrinizi söyleyin dedik. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği süreç demokrasi anlayışımızın gereği idi. Bu nedenle her türlü talebin demokratik bir atmosferde söyleyebileceği bir ortam sağladık. En baştan itibaren çözüm sürecinin yerli ve milli bir proje olduğunu söyledik. Bu süreçte şiddetin ve silahın tasfiye edilmesini amaç olarak benimsedik. Bu amaçla attığımız adımların samimiyetini kimse soyutlayamaz. Bizim iyi niyetli adımlarımızı birileri samimi bulmadı. En alçakça yönetemleri kullanmaktan kaçınmayanları gördük. Ülkemizin birlik ve beraberliğine kast eden oluşumlar yeniden harekete geçti. Yanıbaşımızda Esed rejimi ile işbirliği halinde kanlı taraf olmayı seçtiler. Huzura kastettiler. Çözüm sürecinin durmasının tek sorumlusu silahların gölgesine saklanmaktan vazgeçmeyenlerdir. Şehirlerimizi silah deposu haline getirenlerin omuzlarındadır vebal.

Meşakatli bir dönemde, kimi vekillerin teröristlerin cenazesine gitmesi hastalıklı bir ruh halidir. Bu tam bir aymazlıktır. Ankara'nın göbeğinde o kardeşlerimize saldırıp, 29 canımızı şehit eden bu teröristin cenazesine giden o suça ortak olmuş olur. Hiçbir sistem böyle şımarıklığa, aymazlığa göz yummaz.