Davutoğlu'ndan kamu personeline yıllık izin uyarısı

Davutoğlu'ndan kamu personeline yıllık izin uyarısı
Başbakan Ahmet Davutoğlu sgenel seçimler öncesi görev alması muhtemel kamu personelinin izinlerini buna göre planlamasını istedi.

Davutoğlu, 7 Haziran'daki milletvekili genel seçimleri ile ilgili genelge yayınladı. Milletvekili Genel Seçimi'nin anayasanın 79. maddesinde öngörülen, "Seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü" ilkesine uygun bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için YSK ile il ve ilçe seçim kurullarının çalışmalarına, bütün kamu kurum ve kuruluşlarınca her türlü işgücü, araç ve diğer malzeme desteği verilmesinin önem taşıdığı ifade edildi.

İzinleri ayarlayın

Genelgede, seçimin her aşamasında görev alması muhtemel kamu personelinin yıllık izinlerinin planlanmasında seçim tarihinin dikkate alınmasının gerektiği ifade edilerek, bu hususta il ve ilçe seçim kurulları ile koordinasyon içerisinde, kamu personelini de mağdur etmeyecek şekilde gereken tedbirlerin alınacağı belirtildi. Genel seçimin başarıyla gerçekleştirilerek, millet iradesinin sandığa sağlıklı olarak yansıması amacıyla, seçim kurulu başkanlıklarının personel ve yer tahsisine ilişkin taleplerinin ivedilikle karşılanacağı belirtilerek, ihtiyaç duyulacak her türlü taşıt, bilgisayar, yazıcı, modem, kesintisiz güç kaynağı, Jeneratör gibi araç gereç ve bunları kullanabilecek nitelikli işgücü desteğinin sağlanacağı kaydedildi. Bu kapsamda, başta mülki amirler olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşları, banka yöneticileri ve güvenlik güçlerinin amirleri tarafından gereken tüm önlemlerin alınacağı, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için azami gayret ve duyarlılık gösterileceği belirtildi.