Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar
Başbakan Ahmet Davutoğlu kendisine ’Dik dur eğilme Denizli seninle’ diye seslenen partililere "Hiç eğilmeyeceğiz, hep dik duracağız. Sizden söz almak istiyorum. İnşallah Haziran seçimlerinde Denizli’de destan yazmaya hazır mıyız? En az beş, altı milletvekili almaya hazır mıyız? Bir an bile rüyalarımızdan, hayallerimizden Denizli’yi ve Denizlileri çıkarmayacağız" dedi.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından başlıklar:

*Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sahip çıktınız Denizli buradayken AK Parti davası ayaktadır dedi Denizli.

*1 Ağustos 2001'de İstiklal mücadelesi başlattık. Şimdi Ahmet Hulusi'nin torunları olarak Denizlili gençlere soruyorum aynı aşk ve heyecanla sizlerden cevap vermenizi istiyorum elinizde hiçbir şey olmasada üç çakıl tşını üst üste koyarak aşk ile hizmet edeceksiniz. 7 Haziran'da tarihi bir destek vermeye hazır mısınız? En az yüzde 60 oy bekliyoruz. Biz bu aşk ile 2001'de yola çıktığımızda engellemek için de yola çıkanlar vardı. Bugüne kadar birçok şey yaptılar bizi durduramadılar baktılar durduramadılar 2013 Mayıs'ında Gezi provakasyonları başladı IMF defteri kapanmış büyük hamlelerin peşindeyiz Türkiye'yi durduramayacaklarını anlayanlar Gezi provakasyonlarına başladılar. İnşallah bütütüm Türkiye'nin olduğu gibi Denizli'nin de başbakanıyım. Gezi'de durduramadıkları AK Parti'yi 17-25 Aralık provakasyonları ile durdurmaya çalıştılar.

*Paralele karşı milletle omuz omuzayız paralel ise kimlerle omuz omuza ona bakalım? Hangi parti nerede güçlüyse ona destek verdiler bizde o zaman şunu dedik tek tek gelmeyin hep birlikte gelin.

*Biz Türk siyasi tarihinin en anlamlı kongrelerinden birini yaptık CHP'de ise bu çelme takmak için yapılır biz ise bir vefa kongresi olarak yaptık bir büyük davanın yürümesi için yaptık. Bu büyük davanın sorumluluğu benim omuzlarıma düştü. Gitmediğimiz il kalmadı neredeyse bizde milletin huzuruna gitmek var millete gittik biz.
*Soruyorum acaba Kılıçdaroğlu bir yılda bizim bir aylık yaptığımız programı yaptı mı? Neden aramızdaki fark bu. Bizde nakış nakış kardeşlik ve tarihin akışını yönlendirmek var. Denizli'de bu aşk ve heyecanı gördük.

*Bu heyecan ve bu duruş aslında bu heyecan ve duruş Gazze, Bosna ve Afrika'da var. Buradan Filistin'e de bir selam edelim ve mazlum milletlerin hepsine selam edelim zalime karşı elif gibi dimdik durmaya devam edeceğiz. Zalim hangi maske ile gelirse gelsin onu indirip haykırmaya devam edeceğiz.