Dbp, Van’da Kongre Çalişmalarina Başladı

Dbp, Van’da Kongre Çalişmalarina Başladı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) MYK Üyesi Mustafa Mıraz Çallı, DBP’nin yakın zamanda gerçekleştirdiği olağan büyük kongresinin ardından Van’da da yeni dönem perspektif ve anlayışıyla ilk kez il kongresi için çalışmalarını başlattığını açıkladı.
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından ekim ayında Van’da yapılması planlanan il kongresine ilişkin DBP Van İl Başkanlığı binasında yapılan basın toplantısına DBP MYK Üyesi Mustafa Mıraz Çallı, DBP PM Üyesi Çimen Altürk ve DBP PM Üyesi Ulaş Koparan katıldı. Kongre çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan DBP MYK Üyesi Mustafa Mıraz Çallı, “Yeni bir parti program ve tüzüğü, amblemi, misyonu ve kaideleriyle yeni partimiz; gerek bölgemiz gerek Ortadoğu ve dünya halkları açısından ayrı bir önem taşımaktadır. Zira kan ve gözyaşının eksik olmadığı, uluslar arası güçler eliyle çetelere teslim edilmeye çalışılan Ortadoğu’da halkların tek alternatifi demokratik özerklik olmuştur. Halkların kendi kaderini tayin hakkı çerçevesinde kendi öz örgütlenmeleriyle demokratik özerkliği inşa eden halkların bu kan deryasında nasıl demokrasi ve özgürlüğe koştuğunu heyecanla görmekteyiz” dedi.
2 yıla yakın bir süredir devam eden çözüm süreciyle beraber Türkiye’nin demokratikleşmesi ve halkların hak ve özgürlüklerine kavuşması açısından doğan inancın her zamankinden daha kuvvetli olduğunu dile getiren Çallı, “Tüm Türkiye’de toplumu örgütlemeyi, Kürdistan’ı adeta büyük bir akademiye dönüştürecek akademi çalışmaları yürütmeyi ve böylece demokratik özerkliği inşa hedefini önüne koyan partimizin kongre çalışmalarının bu bakımdan halkımızın beklentilerine cevap olacağı kanısındayız. Zira son iki seçimde ortaya çıkan olumlu tablo, halkımızın partimize gösterdiği ilgi bunu ispatlamaktadır. Yeni dönemde yüzde 40 örgütlenme, yüzde 40 akademi kotası ve eşit kadın temsiliyeti üzerinden örgütlenecek olan partimizin yöneticileri encümenlik, belediye başkanlığı, milletvekilliği gibi makamlar için aday olamayacaklar. Kendini, çalışmalarını toplumu örgütlemeye, özgürleştirmeye, eğitim ve akademi çalışmaları yürütmeye hasredecek yöneticilerimiz makam için aday olamayacaklardır. Kongre çalışmaları kapsamında oluşturulan komisyonumuz bugün itibarıyla çalışmalarına başlamış olup başvurular il binamızda kabul edilmektedir. Kongre komisyonu ilk olarak halk toplantılarıyla yeni dönem perspektif ve işleyişi halkımızla paylaşacak, ardından gerçekleşecek halk konferansıyla başvuru ve öneriler tamamlanacaktır. Alınan başvuru ve öneriler neticesinde mülakatlar yapıldıktan sonra 11 Ekim tarihinde kongremizi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.