DEAŞ'ın ebesi konuştu! Şok ifadeler...

DEAŞ'ın ebesi konuştu! Şok ifadeler...

erör örgütü DEAŞ’in insanlığa büyük zararları olduğunu biliyorduk, fakat ABD’nin saygın gazetelerinden Washington Post, Rakka’da ebe olarak çalışan ve DEAŞ’le çalışan Samira al-Nasr ile konuşunca DEAŞ teröristlerinin aslında kendi aileleri ve öz çocuklarına bile duyarsız olduğunu ortaya koydu.

Washington Post, bir süre önce DEAŞ’in merkezlerinden biri haline gelen Rakka’da yıllardır ebe olarak çalışan 66 yaşındaki ebe al-Nasr ile konuştu. Muhabirlere DEAŞ’in iç yüzünü ve DEAŞ teröristleriyle evlenen genç kadınlar ile ilgili detaylar veren al-Nasr, “Bir Türk çift geldi, erkek DEAŞ teröristiydi, kadın ise eşiydi. Doğumdan hemen sonra özel dikim bir asker kıyafeti giydirmek istediler. Ben bunu görünce şok oldum ve çocuğun cildinin çok hassas olduğunu söyleyerek ikna ettim. Babası ise çocuğunun gelecekte DEAŞ’e katılacağını söyledi” ifadesini kullandı.

Normal doğum 20 dolar

Son yıllarda DEAŞ yönetimi altında yaşayan ebe al-Nasr, birçok şey yaşadığını söylerken, teröristlerin duyarsız ve cani olduğunu söyledi. al-Nasr, “3 yıl boyunca taksi ve silahlı insanlar tarafından DEAŞ’çilerin evlerine gittim. Birçoğu yabancıydı ve bu yaptıklarımdan hiç gurur duymuyorum” dedi. al-Nasr, DEAŞ teröristlerinin çok sıkı kuralları olduğunu söylerken, “Kadınlara ilaç ve ağrı kesici verilmesi kesinlikle yasaktı. Dolayısıyla kadınlar saatle boyunca kasları kasılarak ve acı çekerek doğum gerçekleştirdi” dedi.

DEAŞ yönetimi altında Rakka’da normal doğumlardan 20 dolar ve sezeryan doğumlarda 50 dolar ödeme aldığı belirtilirken, al-Nasr DEAŞ’çilerin eşlerinin genelde çocuk yaşta olduğunu ve farklı ülkelerden geldiğini aktardı. Nasr, “Birçok ülkeden hamile kadın geldi. Tunuslu, Suudi, Mısırlı, Yemenli, Somalili, Faslı, İrlandalı, Fransız, Alman, Rus, Türk ve bilmediğim birçok ülkeden hamile kadınlar geliyordu. Suriye’den gelen hamilelerin çoğu çocuk yaştaydı. En büyüğü 15 yaşındaydı en küçüğü 13 yaşında” dedi.