“Dede Torun Çevre İçin El Ele” Projesine özel ödül!

“Dede Torun Çevre İçin El Ele” Projesine özel ödül!

 Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) ve Enerji Verimliliği (ENVER) tarafından düzenlenen İstanbul Elektrikli ve Elektronik Atık Zirvesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. İnsan ve çevre sağlığı açısından büyük bir tehdit oluşturan E-atıkların ayrı toplanması için 2008 yılından bu yana başarılı çalışmalar yürüten ve en özgün projeleri hayata geçiren Osmangazi Belediyesi, ‘Dede Torun Çevre İçin Elele’ projesiyle ‘E-atık Kahramanı Ödülü’ne layık görüldü. Yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve firmalar tarafından hazırlanan toplam 21 projenin arasından ‘E-atık Kahramanı Ödülü’nü almaya hak kazanan Osmangazi Belediyesi adına, ödülü Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Selimoğlu aldı.

Osmangazi Belediyesi olarak, elektronik atıklar, bitkisel atık yağlar, atık pil, poşet tüketimini azaltma ve ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılması konularında önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Selimoğlu, “Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar, çevre ve geri döünüşüm konularına büyük bir hassasiyet gösteriyor. Başkanımızın geliştirdiği projeler kapsamında E-atıkların kontrollü ve sağlıklı bir sistemle toplanması için üreticilerle, tüketicilerle, okullarla, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yürütmekteyiz” diye konuştu.

Çalışmalar kapsamında vatandaşların bilgilendirilmesi, toplu seminerler, çeşitli etkinlik ve projeler gerçekleştirdiklerini belirten Selimoğlu, “Bu güne kadar 465 okulda, 104 bin 350 öğrenciye ve 935 bin 685 vatandaşımıza ulaşarak, elektronik atıkların insan sağlığı ve çevreye verdiği zararları anlatan, çevre bilincini artırmaya yönelik bilgilendirme seminerleri düzenledik. E-atıkların ayrı toplanması için gerekli materyallerden 91 adet konteyner, 8 adet kutu ve 839 bilgilendirme broşürü dağıttık. Yapılan bilinçlendirme ve eğitim toplantıları sayesinde 48 bin 292 kilogram elektronik atık topladık. 2015 yılında E-atıklar konusunda ilk yetkilendirilmiş kuruluş olan ELDAY ile protokol imzaladık” dedi.