Dede Torun Evi’nde Yaşlılara Sağlık Hizmeti Sunuldu

Dede Torun Evi’nde Yaşlılara Sağlık Hizmeti Sunuldu

Pursaklar Belediyesi Dede Torun Evlerinde dedelerin tansiyonu ölçüldü, ilaçları kontrol edilip sağlık taramaları yapıldı.
Türkiye’de ilk defa Pursaklar Belediyesi’nin hayata geçirdiği Dede Torun Evleri her geçen gün yaygınlaşıyor. İlçede önemli bir ihtiyacı karşılayan Dede Torun Evleri, yaşlılara sıcak bir yuva olmanın yanı sıra onların birçok ihtiyacını da karşılıyor. Eski meşveret meclislerinin yeniden hayata geçtiği Dede Torun Evleri’nde aynı zamanda ihtiyarlara sağlık hizmeti de sunuluyor. Özellikle düzenli olarak sağlık kontrollerini yaptıramayan, kış mevsiminde hastaneye gidemeyen yaşlılar için büyük bir imkan olan sağlık taramaları, dönem dönem Dede Torun Evleri’nde yapılıyor.
Pursaklar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün bu hafta Saray Dede Torun Evi’nde düzenlediği programda doktorlar tarafından ihtiyarların tansiyonu ölçüldü, kullandıkları ilaçlar kontrol edildi, genel sağlık taramaları yapılarak sağlık bilgisi verildi. Yaklaşık 80 kişinin katıldığı sağlık taramalarından memnun kalan yaşlılar, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.