Değerler buluştu, tecrübe konuştu!

Değerler buluştu, tecrübe konuştu!

NOSAB İdari Hizmet Binası Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere; NİLSİAD Yönetim Kurulu ve NOSAB Müteşebbis Heyeti Başkanı Yalçın Aras, NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı ve OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Erol Gülmez, RUMELİSİAD Başkanı Ömer Kumova, Ermetal Şirketler Grubu Kurucusu Fahrettin Gülener, NOSAB’da faaliyet gösteren çok sayıda sanayici ve iş insanı, bölgede faaliyet gösteren fabrikaların personelleri ile birlikte Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

Başkanlardan 29 Ekim Kutlaması

Toplantının açılış konuşmasını yapan NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, ‘Değerler Buluşuyor, Tecrübe Konuşuyor’ seminerlerinin 5’inci konuğu Şahap Aktaş’a katılımları için teşekkür etti. Cumhuriyet’in 96’ıncı yılını da kutlayan Gülmez, “96 yıl önce Cumhuriyeti ilan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına selam olsun, ruhları şah olsun. Onların açtığı bu yolda bizlere düşen görev ise Cumhuriyet’i yaşatmak, korumak ve büyütmektir” dedi.

Şehrin önemli değerlerini ve sanayicilerini, iş dünyasıyla ve gençlerle buluşturmak için bu seminer serisini düzenlediklerini belirten NİLSİAD Yönetim Kurulu ve NOSAB Müteşebbis Heyeti Başkanı Yalçın Aras da, “Özellikle gençlerimizin şehrimizin önemli değerlerini daha yakından tanımasını çok istiyoruz. Çünkü Cumhuriyetimizi, gençlerimizin daha da ileri götüreceğine inanıyorum” diye konuştu.

Selamlama konuşmalarının ardından, Aktaş Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, gazeteci Elif Sezgin’in moderatörlüğünde, iş hayatında başarılı olmanın ipuçlarını, öngörülerini ve tavsiyelerini katılımcılarla paylaştı.

“Bir iş için ne gerekiyorsa onu inatla yaptık”

11 yaşında iş hayatına atıldığını söyleyen Aktaş, o dönemde yaşanan zorlukların, bugünlere gelmesinde önemli rol oynadığını belirtti. "Bir iş için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmak bizim şiarımız oldu" diyen Aktaş şöyle konuştu; "1967'den sonra Türkiye'nin ilk körüğünü ürettik. O dönemki zorluklar içerisinde bir işi en iyi şekilde yapabilmek için inatla çalıştık. O günden bu yana hem bizim, hem de bizim yanımızdan ayrılıp kendine iş kuran arkadaşlarımızın katkılarıyla Bursa, körük ve komponent üretimi konusunda çok iyi bir konuma geldi."

“Marka üretmekte zorlanıyoruz”

Türkiye'de marka ve değer yaratma konularında sıkıntılar yaşandığına da dikkat çeken Aktaş, "Almanlarla yaptığımız ortaklık esnasında marka ve değer yaratmanın ne olduğunu öğrendim. Türkiye'de teknoloji ve kalite bakımından en iyi malzemeleri üretebiliyoruz, ancak en büyük sıkıntıyı pazarlama ve ürünümüzü anlatma konusunda yaşıyoruz" dedi.

“İşletmelerinizde pozitif bir iklimin olması için çalışın”

Sıkıntılı süreçlerden geçen iş insanları ve girişimcilere de tavsiyelerde bulunan Aktaş, "Firmanızda günübirlik sıkıntılar, ekonomik problemler ya da başka sorunlar yaşayabilirsiniz. Ben böyle durumlarda her zaman olumlu düşünceyi, pozitif bilimi ön plana çıkarırım. İşletmelerinizde pozitif bir iklimin olması için çalışın. Bu çok önemli bir konu. Ben bu ülkenin ihtiyaçlarının, bu ülkenin insanları tarafından çözüleceğini inanıyorum. Fakat bunun için çalışkan olmak, işini sevmek ve egoları bir kenara bırakmak lazım." diye konuştu.

Seminerde, eğitime verdiği önem hakkında da konuşan Aktaş, Aktaş Eğitim Vakfı ile 2012'den bu yana yüzlerce öğrenciye burs imkanı sunduklarını belirtti. Üniversite mezunlarının iş dünyasına adapte olabilmesi için 'Genç Usta - Çırak' projesini başlattıklarını belirten Aktaş, "Yeni mezun gençlerimizi alıp işletmemize monte ediyoruz. Bu gençler çok değerliler ve gelecekte de gittikleri yerlere değer katacaklardır. Bu projeyi çok önemsiyoruz ve bunun çok faydasını gördük" ifadelerini kullandı.

“2023’te halka açılmayı planlıyoruz”

Aktaş Holding'in şu anda 500'e yakın çalışanıyla faaliyetlerini sürdürdüğünü ve 2023'te halkla açılmayı planladıklarını söyleyen Aktaş, kurumsallaşma konusunda ise şu ifadelerde bulundu; "Kurumsallaşma sadece isteyerek değil; planlamayla, çalışarak, iyi ekip kurarak ve onlara güvenerek olur. Koltuğun ve ünvanın, temsiliyet noktasının doğru kişide olması lazım, kurumsallık ancak böyle olur."

Katılımcıların merak ettiği soruları da yanıtlayan Aktaş Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Şahap Aktaş'a, NİLSİAD Yönetim Kurulu ve NOSAB Müteşebbis Heyeti Başkanı Yalçın Aras ile NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez tarafından adına diktirilen fidanın sertifikası takdim edildi.