Değirmendere Köprülü Kavşağına Güvenli Yaya Geçidi

Değirmendere Köprülü Kavşağına Güvenli Yaya Geçidi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Değirmendere köprülü kavşağının doğusunda yayalar için güvenli bir üst geçit yapıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köprülü kavşakla araç trafiğini rahatlattığı Değirmendere’de yayalar için de önlem aldı. Kavşağın doğusunda kısmında karşıdan karşıya geçiler için yaya üst geçidi yapıldı. Modern bir şekilde yapılan Müfit Saner Yaya üst geçidinde engelli vatandaşların ulaşımı için asansör de yer alıyor.
Yaya üst geçidi, köprünün hemen yanında yer alan ortaokul öğrencilerinin de karşıdan karşıya güvenli bir şekilde D-130’u geçmelerini sağlıyor. Köprünün her iki tarafında birer engelli asansörü de bulunuyor. Müfit Saner Caddesi’nin D-130 ile kesiştiği köşede inşa edilen köprü çelik malzemeden oluşuyor. Köprünün merdivenlerinde ve üst platformunda elektrik aydınlatmaları da yer alıyor. Uzunluğu 40 metre olan yaya köprüsü 4 buçuk metre genişliğe sahip. Proje kapsamında köprüde 100 ton çelik, 25 ton da demir malzeme kullanıldı. Çalışma kapsamında 250 metreküp beton dökülürken bin metreküp de kazı çalışması gerçekleştirildi.