Del Bosque istifa edecek mi?

Del Bosque istifa edecek mi?

İspanya Teknik Direktörü Vicente del Bosque, Hollanda karşısında alınan ağır yenilginin ardından, Pique ve Xavi'yi yedek kulübesine çekerek, yerlerine Javi Martinez ve Pedro'yu oynattı.

Ancak bu değişiklikler de son şampiyonunun turnuvaya erken veda etmesinin önüne geçemedi.

Del Bosque, Şili'ye 2-0 yenildikleri maç sonrası; "Bu tür büyük turnuvalarda gösterilen olumsuz performansın bazı sonuçları olacaktır. Bu benim için de geçerli. İspanyol futbolunun iyiliği için gereken adımları atacağız" sözleriyle istifa sinyalleri verdi.

Maçın analizini yapmak istemediğini dile getiren Del Bosque; "Şikayet edeceğimiz bir durum yok. Rakiplerimiz bizden daha iyiydi. Gruptan çıkmayı hakeden bir performans göstermedik. Şu anda geleceği düşünmek için doğru bir zaman değil. Yavaş yavaş gereken kararları alacağız" dedi.

Şili karşısında ilk yarıda çok pasif kalmalarının kendisini üzdüğünü dile getiren deneyimli teknik adam; "2. yarıda sonucu değiştirmek için elimizden geleni yaptık. Ancak maçı genelinde şili bizden çok daha iyiydi" ifadesini kullandı.

Şili Teknik Direktörü Jorge Sampaoli ise oyuncularıyla gurur duyuyor. Brezilya'ya tatil yapmaya gelmediklerini herkese bir kez daha gösterdiklerini dile getiren Sampaoli; "Biz bu turnuvanın asi takımıyız. Oyuncularımız her zaman çok cesur. Hiç kimseden çekinmiyoruz. Hollanda karşısında da kendi sistemimizden taviz vermeyeceğiz. Sonuna kadar mücadele edip grubumuzu ilk sırada bitirmek istiyoruz" diye konuştu.