Demirtaş "Birileri onu ‘sen halifesin’ diye inandırmış"

Demirtaş "Birileri onu ‘sen halifesin’ diye inandırmış"
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin grup toplantısında sert açıklamar yaptı.

Demirtaş’ın konuşmasından satır başları:

Şimdi kalkmış başkan olacağım diyor. Olamayacaksın.Her şey emrinde ama yetmiyor. İlle başkan olacağım diyor. İlle tek adam olmak istiyor. Şimdi bunu seçim kampanyasına dönüştürecek. Ne değişecek anlatamıyor. TV’lere çıkıp ‘biz değişiklikler yapmak istedik değiştiremedik’ diyor. Ne yapmak istedin de yapamadın. Allah billah aşkına soruyorum. Rektör atamak istedin de engel mi olundu. Savcıları hakimleri sen atıyorsun. Medyanın büyük kısmının maaşını sen veriyorsun. Parayla köşe yazısı yazdırıyorsun. Başkan olunca ne yapacaksın. Kafasında demek farklı bir şey var. Birileri onu ‘sen halifesin’ diye inandırmış. İşte bu haliyle bütün ülkedeki hukuksuzluğun başı haline gelmiş. Ülkenin cumhurbaşkanı anayasayı takmayan biri haline geldi. Kimseden korkumuz yok. Hatta üç beş başkana daha ata onlar da miting yapsın. Sen de yap. Biz o barajı aşacağız ve sizi frenleyeceğiz sizi gerileteceğiz. Fakat cumhurbaşkanlığı makamını istismar ediyorsun. Cumhurun başı olma kurumunu zedeliyorsun. Bunu yapma son derece hatalı bir politikadır bu.

Sayın Kılıçdaroğlu Meclis’te sizinle benim odam arasında 20 metre var. Buyurun gelin bir çayımızı için. Size düşüncemizi anlatalım. Bu dedikodulara inanmak yerine buyurun gelin konuşalım. Anlatalım. Dedikoduyla siyaset yapılmaz. Yakışmaz. Bir dedikodudan yola çıkılarak ana muhalefete siyaseti yapılamaz. Buyurun gelin anlatalım. Kim kimi satmış anlatalım. Yerel seçimde cumhurbaşkanlığı seçiminde kim kiminle pazarlık yaptı anlatalım. Bunu alenen yapmış bir parti şimdi dedikoduyla bizi AKP’yle işbirliği yapmış olarak gösteriyor. Siz gericilerle ırkçılarla açık açık işbirliği yaptınız.

Ayıptır. Bu yaptığınız da AKP’ye yarıyor. Bakın hiçbir AKP’li çıkıp itiraz etmiyor. Çünkü işlerine yarıyor. CHP bizim barajı aşmamızı mı, altında kalmamızı mı istiyor. Çıkıp söylesinler. Barajı aşmamız sadece AKP’yi değil görülüyor ki CHP’yi de korkutuyor. Ya siz değişeceksiniz ya da siz de AKP gibi gideceksiniz. Çipras kim o kim diyorlar. Biz kimseye benzemeyiz. Biz bu toprakların asıl damarlarıyız. Sanırsın kendisi Che Guevara’ya benziyor.

13 Şubat’ta Aleviler ders boykotu yapacak. Yanlarındayız arkalarındayız. Hep birlikte olursan ancak bu zulüm düzenini yıkarız.