Demirtaş modern meydanına kavuşuyor

Demirtaş  modern meydanına kavuşuyor

Osmangazi Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl aralık ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun iştirakiyle temeli atılan Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi inşaatında büyük yol kat edildi. Osmangazi’nin planlı yapılaşmasıyla dikkat çeken mahallelerinden birisi olan Demirtaş’ta toplam 15 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi, tamamlandığında otoparkı, sergi alanı, yürüyüş yolları, çok amaçlı salonu, sosyal ve kültürel aktivite alanları ile Demirtaş’a yepyeni bir kimlik kazandıracak.


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, inşaat alanını gezerek çalışmaları inceledi. Bursa’ya değer katacak bir hizmeti Demirtaş’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Dündar, “2009 yılında Demirtaş’ın nüfusu toplam 16 bindi. Bugün bu mahallemiz Bursa’nın cazibe merkezi haline geldi ve nüfusu 80 bine kadar ulaştı. Demirtaş’ın 2009 yılından itibaren Osmangazi Belediyesi’ne bağlanmasıyla birlikte bu bölgenin altyapılarının oluşturulması, eksiklerin giderilmesi ve şehirle bütünleşmesi noktasında ciddi yatırımlar yaptık.

Bu yatırımları da sürdürüyoruz. Yürüttüğümüz meydan ve kültür merkezi çalışmaları kapsamında eski camiyi yıkıp yenisini inşa ediyoruz. Belediyemize ait hizmet binasını ve kamulaştırdığımız Türk Telekom Binası’nı yıktık. Meydan çalışmamız tamamlandığında hem trafik akışı rahatlayacak hem de vatandaşların birlikte vakit geçirip, çeşitli sosyal aktiviteler gerçekleştirilebilecekleri bir alan ortaya çıkmış olacak” dedi.