Demirtaş Olayları Değerlendiriyor

Demirtaş Olayları Değerlendiriyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye’de yaşanan olayların halkların kırılma noktası olduğunu söyledi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’a gelerek Demokratik Toplum Kongresi (DTK) salonunda yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Demirtaş, “Özgür Suriye ordusuna uygulanan desteğin Kobani’ye de uygulanmasını istedik. PYD’li Kürtler Esat’la işbirliği ile suçlanıp El Nusra’ya destek verilmesi kırılma oluşturdu. Irak’ta kurulup Suriye’de güçlenen IŞİD barbarlığı hızlı bir hamleyle 4 saat içinde Musul’u işgal etti. Musul’da tanklara, toplara el konuldu. 100 yıldır çözülemeyen Musul sorunu 4 saatte IŞİD’e teslim edildi. IŞİD oradan elde ettiği silahlarla 10 binlerce Ezidi’ye eziyet etti. 10 binlerce Ezidi kardeşimiz dünyanın dört bir tarafına savruldu. Bunlar yaşanırken dünya ciddi bir destek vermedi. Bunların hepsi kırılma yarattı. IŞİD’a karşı ciddi bir tepki verilmedi. Bu kırılmayı yaratan biz değiliz. 25 gündür evimizin içine bu tecavüz çetesi girmeye çalışıyor. Kobani’ye girip oradaki insanların kellesini kesme çağrıları yapıyor. Kürtlerin kadınları bize helaldir diye fetva çıkarıyor. 25 gündür halkımız bu tecavüz çetesine karşı direnmeye çalışıyor. Biz kendi hükümetimizden, vatandaşı olduğumuz ülkeden bu katliama da sessiz kalmayalım diye çağrı yapıyoruz. Halkımız Suruç sınırında IŞİD’e karşı protesto yapıyor. Fakat IŞİD’e karşı sert bir eleştiri yapmayanlar halkımızı geri püskürtüyor. İşte bunlar kırılma yaratıyor. Başbakan ile görüşme yaptık. Bu süreçleri dilimiz döndüğünce anlatmayı çalıştık, halktaki kırılmayı, öfkenin giderek büyüdüğünü anlatmaya çalıştık. Sayın Başbakan’a Kürtlerin devleti yok mu diye bu kadar sahipsizler dedik. Sayın Başbakan Davutoğlu da ‘Hayır Kürtlerin devleti var, biziz’ dediler. O halde destek olun dedik” şeklinde konuştu.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sokakların karışmasının sebebinin HDP çağrısı olmadığını, bu eylemlerin planlı olarak bazı güçler tarafından yapıldığını ve bunun suçlularının da hükümet tarafından bulunması gerektiğini söyledi. Demirtaş’ın açıklamaları devam ediyor.