Demirtaş'tan Erdoğan'a değişik benzetme!

Demirtaş'tan Erdoğan'a değişik benzetme!
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün akşam Habertürk’te canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı karşılamasını, “Orada merdivenlerdeki tarihi figürler değildi tuhaf olan, takım elbiseli adamdı. O da Deli İbrahim gibi giyinebilirdi” sözleriyle değerlendirdi.

İşte Demirtaş'ın sözleri:

“Orada merdivenlerdeki tarihi figürler değildi tuhaf olan, takım elbiseli adamdı. O da Deli İbrahim gibi giyinebilirdi. Cumhurbaşkanının saraydaki pozu tekçi yaklaşımının göstergesiydi. Tuhaf olan askerler değil, ortadan kravatı ve takım elbisesiyle inen şahıstı. O da padişah gibi giyinebilirdi. Tarihimizde padişahlar var, mesela Deli İbrahim var, o tür bir kıyafet daha uygun olurdu."

DELİ İBRAHİM KİMDİR?

1. İbrahim (Deli İbrahim) Osmanlı padişahıdır (5 Kasım 1615 – İstanbul-18 Ağustos 1648).
Babası I. Ahmet, annesi Mahpeyker Kösem Sultan‘dır. Topkapı Sarayı’nda, korkulu olaylar içinde büyüdü. Yeniçerilerin elinde öldürülen II. Osman’ın acı sonu ile öteki ağabeyi IV. Murat’ın ortadan kaldırttığı kardeşlerinin (Bayezit, Süleyman, Kasım) ölümlerini izleyerek aynı yazgıyı bekler duruma geldi. Bu korkunç olaylar içinde sinirlerinin bozulduğu kabul edildiği için Osmanlı tarihinde Deli diye anılırsa da aynı düzeydeki başka kaynaklar bu nitelemeyi doğru bulmazlar. IV. Murat’ın ölümü üzerine tahta çıkmıştır.