Deniz Feneri Derneği Bu Yıl 31 Ülkede Kurban Kesiyor

Deniz Feneri Derneği Bu Yıl 31 Ülkede Kurban Kesiyor

Yıllardır kendisine emanet edilen iyilikleri gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Deniz Feneri, bu yıl da hayırseverlerin kurbanlarını keserek yoksullara dağıtacak. Deniz Feneri kurban hisse bedeli yurt içinde 640 TL, yurt dışında 290 TL olarak belirlendi.
Deniz Feneri Derneği, hayırseverlerin kurban vekaletlerini İslami kurallara uygun olarak yerine getiriyor. Yurtiçindeki kesimler sırasında Deniz Feneri görevlileri, noter ve veteriner hazır bulunuyor. Yurtdışı kesimler ise dernek görevlileri nezaretinde, İslami usullere uygun olarak ve hijyenik ortamlarda gerçekleştiriliyor. Kurban etleri ülkemizin dört bir yanındaki dul, yetim ve öksüzler başta olmak üzere, Deniz Feneri tarafından yoksulluğu tespit edilmiş on binlerce aileye ulaştırılıyor.
Deniz Feneri bu yıl; Türkiye, Afganistan, Bangladeş, Çad, Etiyopya, Fildişi Sahili, Filipinler/Moro, Gana, Gürcistan, Irak, Kamerun, Kenya, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Moritanya, Nijer, Pakistan, Somali, Sri Lanka, Sudan, Tanzanya, Tayland-Patani, Uganda, Yemen, Zimbabve’de kurban keserek ihtiyaç sahiplerine dağıtacak. Ayrıca Bosna Hersek (400 TL), Filistin (800 TL), Kosova (400 TL), Makedonya(400 Tl) ve Suriye’de (640 TL) kurban kesimi yapacak.
Deniz Feneri kurban organizasyonunda hisse bedelini yurt içi 640 TL, yurt dışı 290 TL olarak belirledi. Dernek, bağışçılarını kurbanlar kesilir kesilmez SMS ile, bayram sonrasında ise kurban kesim sertifikası ile bilgilendiriyor. Deniz Feneri, bağışçılarına isimlerinin okunarak kurbanlarının kesildiğini gösteren, kişiye özel kurban kesim görüntüleri de ulaştırıyor.