Deniz Olmayan Şehirde Balık Şenliği

Deniz Olmayan Şehirde Balık Şenliği

Deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikte bulunan Erzurum’da, Palandöken Belediyesi tarafından “2. Balık Şenliği” düzenlendi.
Denize kıyısı olmayan ve deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikte bulunan Erzurum’da, Palandöken Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen balık şenliğinin 2’incisi düzenlendi. Palandöken ilçesinin üç farklı noktasında yapılan balık-ekmek şenliğinde yaklaşık 4 bin kişiye, mangalda kızartılmış deniz balığı ve alabalık ücretsiz dağıtıldı. Balık ekmek almak için 7’den 70’e herkes sıraya girerek afiyetle balıklarını yedi. Uzun kuyrukların oluştuğu balık şenliğinde kimisi hastası için balık götürmek, kimisi de bedava balık yemek için şenliğe katıldı.
Şenliğe yoğun katılım gösteren vatandaşlar, Erzurum’da balık şenliğinin yapılmasının çok farklı bir organizasyon olduğunu ifade etti. Vatandaşlar, “Erzurum’da ilk defa balık şenliğine katılıyoruz. Şehirde deniz olmadığı için balık yeme fırsatımız pek fazla olmuyor. Bugün ailecek balık şenliğine katıldık ve ikram edilen balıkları yiyoruz” dedi.