Denizde Kaybolan 5 Gencin Yakınları Savcılığa Başvuracak

Denizde Kaybolan 5 Gencin Yakınları Savcılığa Başvuracak

Kumburgaz’da deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan 5 genci arama çalışmaları bugün de devam ediyor. Kayıp gençlerin yakınları ise deniz bisikletlerinin kiralandığı işletmenin olayda ihmali olduğunu savunarak savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
Pazar günü Kumburgaz’da kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan Mikail Çelik (30), Serdar Demir (25), Doğan Demir (21), Şükrü Kahraman (28) ve Yusuf Büyükizgi’yi (29) arama çalışmalarına devam ediliyor. Aramaların açıkta yapıldığı belirtilirken, gençlerin ailelerinin Kumburgaz sahilinde umutlu bekleyişleri sürüyor. Çocuklarından gelecek iyi bir haberi bekleyen aileler zaman zaman gözyaşlarını tutamıyor. Gençlerden birinin yakını da sabah saatlerinde sahilde sinir krizi geçirdi. Diğer gençlerin yakınları, sinir krizi geçiren kadını sakinleştirmeye çalıştı.
5 gencin deniz bisikletlerini kiraladıkları işletmenin olayda ihmali olduğunu belirten aileler ise savcılığa başvuracaklarını söyledi. Kayıp gençlerden Serdar ve Doğan’ın kardeşi Evindar Demir, “Herkesten yardım bekliyoruz. Askerin devreye girmesini bekliyoruz. Kim elinden ne geliyorsa yapsın” dedi. Savcılığa başvuracaklarını belirten Demir, “Burasının ruhsatsız olduğunu söylediler. Zaten ihmaller zinciri var. Önlemler alınmamış. 2 saat sonra haber verilmesi gerekirdi. Buranın sahibinin öyle bir başvurusu olmadı. Üstelik karakola çalındı diye geldi. Aramayı açıkta yapıyorlar. Kimse bilgi vermedi” diye konuştu.
Kayıp gençlerden Mikail Çelik’in abisi İsmail Çelik de, “Yıldız Teknik Üniversitesi’nden bir bot yine yardıma geldi. Şu an Marmara kıyısının tamamının arandığı söylendi. Tekrar arama faaliyetlerinin aynı şekilde süreceğini ama arama kurtarma saati olan 72 saatin dolduğunu, arama tarama olacağını söylediler. Bir koya sığınmıştır, bir şilep almıştır, belki yabancı uyruklu bir gemi almıştır. Bunları düşünüyoruz. Ben pazartesi günü buradaydım ve polis karakoluna kayıp ihbarından bulunduktan sonra dolaşa dolaşa geldim. Buralardan bot, tekne kiralanacak yer var mı diye sora sora geldim. İşletmeciye fotoğrafları gösterip, ‘bu arkadaşlar buradan denize girdi mi’ diye sordum. O da bu arkadaşlar botu başka arkadaşlara kiraya vermiştir diyerek yalan beyanda bulundu. Polisi arayarak ifadelerinin alınmasını istedik” dedi.