Denizli’de Laodikeia-aphrodisias Festivali Başladı

Denizli’de Laodikeia-aphrodisias Festivali Başladı

Pamukkale Üniversitesi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen "Laodikeia-Aphrodisias 8. Uluslararası Gençlik, Spor, Kültür ve Sanat Festivali" başladı.
12 ülkeden 18 sporcunun katıldığı "Laodikeia-Aphrodisias 8. Uluslararası Gençlik, Spor, Kültür ve Sanat Festivali"nin açılışı yapıldı. PAÜ Turuncu Salon’da gerçekleşen açılış yemeğine Vali Vekili Abdullah Acar, Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı Türker Arslan, TMOK üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Pamukkale Üniversitesi’nin spora her zaman önem veren ve bu yönde ilklere imza atan bir üniversite olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, “Türkiye’de ilk kez olimpiyat bayrağını kazanan üniversiteyiz. Ayrıca bundan sekiz yıl önce Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Pamukkale Üniversitesi işbirliğiyle başlattığımız Laodikeia-Aphrodisias Uluslararası Gençlik, Spor, Kültür ve Sanat Festivali tüm hızıyla sürüyor. Böyle bir organizasyonda yer almaktan dolayı mutluyuz" dedi.
Pamukkale Üniversitesi’nin bölgenin en büyük üniversitesi olmak için sürekli proje ürettiğini ve geleceğe baktığını belirten Rektör Bağcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bunu spor alanında da başarıyla yürütüyoruz. Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu bu yönde her zaman önemli organizasyonlara imza attı. Göreve geldiğimde bu yüksekokulun fakülte olması ve öğretim elemanı sayısının artırılmasını gerektiğini söylemiştim. Spor Bilimleri Fakültesi, 26 Ağustos tarihli resmi gazetede yayınlanarak kuruluşu gerçekleşmiştir. Pamukkale Üniversitesi’nin 14’üncü fakültesi hayırlı olsun."
TMOK üyeleri ve öğrenciler festivalin ilk gününde Aphrodisias’ı ziyaret ettiler. Antik kent hakkında arkeologlardan bilgi alan öğrenciler, daha sonra müzeye giderek tarihi kalıntıları incelediler. Denizli’ye dönen heyet Doç. Dr. Bülent Ağbuğa’nın sunduğu "Olimpiyat tarihi" seminerine katıldı. Okul konferans salonunda gerçekleşen seminerde antik dönem ile günümüz olimpiyat oyunları anlatıldı.