Denizli’de Mahalleliden Ağaç Nöbeti

Denizli’de Mahalleliden Ağaç Nöbeti

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde 3 bin metrekare alan içerisinde bulunan ağaçların kesilmemesi için mahalle sakinleri direniyor.
Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Adalet Mahallesi’nde, Büyükşehir Yasası ile 2009 yılında tüzel kişiliği sona eren Bereketli Belediyesi, daha önceden bazı alanları kamulaştırdı. Buraya mahalle sakinleri 200’e yakın çam fidanı dikti ancak bu alanın kamulaştırma bedeli ödenmediği için hak sahipleri daha sonra dava açtı. Bu bölge için tazminat ödemek istemeyen Merkezefendi Belediyesi ise bölgedeki ağaçları söküp parseli de hak sahibine teslim etmek istedi.
Bölgedeki ağaçları sökmek isteyen ekiplere mahalleli tepki gösterdi. Ağaçların sökülmesini istemeyen mahalle halkı, duruma başka bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Ağaçların bulunduğu alanda bekleyen mahalle halkı, "Buranın yeşil alan olarak kalmasını istiyoruz. Yetişmiş çam ağaçlarını sökmekle çözüm olmaz" dedi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ise ağaçları kesilmediğini, sadece parselin sahiplerine teslim edilmesi için ağaçların başka bir bölgeye nakledildiğini söyledi.